Филип Киркоров обвини бизнесмена Пламен Маджуров, че му откраднал фирмата

Филип Киркоров

  Елена Валеева, която е съпруга на варненския кмет Кирил Йорданов, е запознала руската поп-звезда Филип Киркоров и бизнесмена Пламен Маджуров. Деловите отношения между двамата завършиха с грандиозен скандал. Певецът твърди, че Маджуров е откраднал фирмата му, регистрирана в България, и че е продал два негови апартамента, без да има съгласието му. Имотната сага вече стигна до Окръжния съд във Варна. Процесът е насрочен за 18 юли.

Аферата гръмна преди две години. Тогава Филип Киркоров обвини своя бивш бизнес партньор Пламен Маджуров, че е продал два негови апартамента с обща площ от 518 кв.м в луксозния хотел „Порт Палас“ в курорта Слънчев ден. Чичото на певеца, Гирагос Криконян, открил шашмата по случайност.

Пламен Маджуров

Историята се заплита през 2007 г. и се точи до 2010 г. Пред кметшата Елена Валеева руската звезда споделя, че иска да инвестира в имоти в родния си град Варна. Моли я за съдействие, за да не попадне на мошеници и аферисти.

Тя гарантира, че Маджуров е вещ в сделките. След това лично пловдивският бизнесмен и собственик на Слънчев ден Георги Гергов води Киркоров в луксозния си хотел „Порт палас“ и му продава 4 шикозни апартамента. За да ги купи, певецът регистрира дружеството „Филип Киркоров Инвестмънт“ ЕООД и назначава препоръчания Пламен Маджуров за негов управител. На 15 юни 2007 г. Киркоров му дава пълномощно и огромни права да се разпорежда с имотите. Подобни права получава и чичото на певеца – Гирагос Криконян.

Московската адвокатка на Филип Киркоров – Татяна Акимцева, обаче не е във възторг от избора му. Сега тя твърди, че веднага го посъветвала да махне Маджуров от дружеството и да го даде на чичо си. Тази промяна е регистрирана в съда на 27 юли 2007 г. Певецът обаче не уведомява за нея Пламен Маджуров.

Кирил Йорданов и Елена Валеева

Адвокатката му Акимцева днес твърди, че настояла Киркоров незабавно да изтегли и пълномощното си от Маджуров. Не е ясно обаче защо това става година по-късно. Едва през септември 2008 г. Филип Киркоров пред московски нотариус подписва декларация, че оттегля пълномощното си от Маджуров. Свидетели на това стават адвокатката Акимцева, личната му секретарка Кхарина и слугинята Людмила Дороднова. По телефона Киркоров казва на Маджуров, че вече не го представлява в България.

Минават още две години и през 2010 г. Маджуров, като ползва старото си пълномощно заменя чичото на певеца Гирагос Криконян като управител на „Филип Киркоров Инвестмънт“ с Даниел Иванов, който сега е също подсъдим по делото за имотите.

Веднага след това фирма на Маджуров купува от новия управител два от апартаментите на Киркоров. За площ от 518 кв.м на морския бряг Маджуров твърди, че е платил 320 хил. лева. Според експерти цената на имотите е над 1,8 млн. лева. Парите обаче не са постъпили по сметката на дружеството на Киркоров, установява разследването.

Историята се разплита, след като чичото на певеца случайно разбира за сделката. Пламен Маджуров сега твърди, че е работил в интерес на Филип Киркоров. През годините на общия им бизнес правил и други сделки, от които поп звездата прибира между 3 и 5 млн. лева.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *