Учителят Спартак Кънев: Не наричайте свидетелката срещу Октопода Иванка Рашайкова учител, тя беше сутеньорка! ИНТЕРВЮ

Дългогодишният учител по история в гимназията в Пещера Спартак Кънев

  В редакцията ни потърси Спартак Кънев, дългогодишен учител по история в гимназията в Пещера. Той поиска да напишем едно към едно неговото свидетелство за Иванка Славчева-Рашайкова, която от инициатор на комитет в защита на Алексей Петров и подкрепяща кандидатурата му за президент се обърна в негов публичен обвинител и свидетел на прокуратурата по делото „Октопод“. Спартак Кънев поиска да озаглавим материала си „Истината за Иванка Рашайкова“ и обясни, че е решил да говори за нея, след като видял изявите й в ТВ7 при Люба Кулезич и в пресата. Предаваме неговия автентичен разказ без редакторска намеса.

Познавам Иванка много добре от единадесет години. През 2001 -2002 г. тя работеше като нощен възпитател в дома за деца, лишени от родителски грижи „Ана Гиздова“. Тогава с нея бяхме близки и знам много добре с какво действително се занимаваше.

Тя стана неофициален управител на комуната от наркозависими която братя Кабови бяха организирали в града. Братя Кабови са по-известни с прякора Поповете и държаха наркоразпространението в Пещерския регион. В Брацигово от четири хиляди жители четиристотин и петдесет бяха наркозависими. Поповете създадоха комуна, уж за лечение на наркомани, а всъщност искаха да изкарат допълнително пари от някой проект или европейски фонд за лечение на наркомани, а много от „лекуващите се“ в нея всъщност бяха пласьори. Рашайкова работеше за тях. Като нощен възпитател, тя осигуряваше момичета от дома за контингента на сутеньорите от околността, а и самата тя беше сутеньорка. Помня имената на две момичета – Петя и Мима, които тя продаде на един циганин, сутеньор от Пещера, за две хиляди лева. Заради тези неща Рашайкова бе дисциплинарно уволнена от директорката на дома Мария Найденова.

Иванка Рашайкова

Всичко това може да се провери съвсем точно, стига да има журналисти, които да отидат в Брацигово и да направят разследване. Хората в града знаеха, че домът й е превърнат във вертеп. Освен уволнението Рашайкова получи и много звучен шамар от съседите си. Цялата кооперация събра подписка срещу нея и се оплака на кмета заради това, че апартаментът й бе превърнат в публичен дом.

При направената проверка от МВР се оказа, че Иванка е предлагала момичетата за 30 лева на сеанс, от които е прибирала 20 за себе си, а десет е оставяла на детето. Аз ги наричам деца, въпреки че бяха на по седемнадесет-осемнадесет години, все още си бяха ученички. Сега идва най-интересното – въпреки, че бе хваната от органите на реда, а все още има пенсионирани шефове на МВР, които много добре знаят случая, срещу Рашайкова не бе заведено дело.

По-късно се оказа, че е станала доносник на полицията, и то на ЦСБОП – тогавашната служба на Главна дирекция за борба с организираната престъпност. Неведнъж ми е казвала, че има сериозни хора зад гърба си.

Въпреки страничната си работа Иванка имаше задължения към много хора в Брацигово. Доста народ успя да измами. Тя не се посвени пред болната ми майка и я лъжеше, че ще я гледа, ако й продаде къщата за две хиляди лева. На мен лично ми дължи 1500 и когато си ги поисках, ме заплаши, че ще ме прати в лудница и ще ме унищожи, защото големи хора стояли зад нея. Направо онемях, като разбрах, че тази жена е свидетел на държавното обвинение не срещу кой да е, а срещу „Октопода“. Един долнопробен квартален сутеньор не може да бъде защитен свидетел. Не съм адвокат на Алексей Петров, когото не познавам, а съм защитник на българското учителство.

Побеснях, когато видях, че представят Рашайкова за учителка, и затова се свързах с вас. И чрез вестника ви искам да кажа следното: нека Ваня Рашайкова, на която децата в училището викаха „Маман“, да учи децата на Цветанов. Не може той да не знае кого вика за свидетел.

Искам пак да заявя, че съм готов да отговарям за думите си където ми кажете. Искам Люба Кулезич и Николай Бареков да ме поканят в предаванията си, да поканят и нея, за да се чуе истината за Ваня Славчева-Рашайкова. Комитет, който съм готов да създам лично, стига истината да се чуе. А на Алексей Петров бих му казал само следното: „Лъвът хиени не яде, но хиените го изяждат!“.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Учителят Спартак Кънев: Не наричайте свидетелката срещу Октопода Иванка Рашайкова учител, тя беше сутеньорка! ИНТЕРВЮ"

  1. иван   15.03.2013 at 16:07

    всичко е лъжа в писмото на дъртия меракияиска да искара эа себеси нещо эа 5 мин, славатарифите гледам ги энае добре на тези който нарича деца сигурно е ходил да си търси деца эа него иэврагеняка энам че харесва деца

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *