Ужас! Ченгета арестуваха врагове на ГЕРБ, за да смачкат протеста в Самоков!

Протест в Самоков

  Ченгетата на Цветан Цветанов се опитаха с незаконни арести да осуетят протеста в Самоков. Те блокираха входовете на града часове преди началото на митинга. По този начин униформените искаха да спрат недоволните от близките села да стигнат до центъра на Самоков и да се присъединят към протестиращите там. В своите опити да смачкат народното недоволство ченгетата стигнаха до там, че зрелищно арестуваха Християн Попов, син на поръчково осъдения по т. нар. дело „Килърите“ Янко Попов – Туцо.

Самият Цветанов използва всички възможни икономически лостове, за да разбие бизнеса на семейството и да освободи ниша за свои хора на Боровец. Това очевидно не се оказа достатъчно за вътрешния министър, чийто хора не се посвениха да обявят чрез проправителствените си медии за пияница и наркоман, който всява смут по време на протестите срещу монополите в Самоков на 17 февруари. Ден по-рано синът на Янко Попов, неговият приятел Георги и още няколко негови приятели се почерпили в заведение в зимния курорт. На следващата сутрин Християн и Георги Генов взели два оседлани коня. С тях слезли от Боровец до Самоков през гората.

Християн Попов – син осъдения по делото „Килърите“ Янко Попов – Туцо

„Бяхме организирали много приятели и идеята ни беше да отидем на протеста с коне. Отидохме до кафето на наш приятел. Спряхме отвън и вързахме конете. Чакахме да стане 14 часа. Искам да отбележа, че в заведението не съм се опитвал да вкарвам кон. И двата коня бяха отвън. След малко дойдоха полицаи и ни казаха да махнем животните и да си ходим, защото протест няма да има. Тръгнахме си доброволно, не сме бягали и никой не ни е гонил. След около два километра ни спря една патрулка и ни заповяда да слезем от конете, защото трябва да ни закарат в полицията за справка.

През детски площадки и детски градини не сме минавали. Аз самият имам дете и никога не бих стресирал деца, както преувеличават полицаите. Оставихме конете при един приятел и се качихме доброволно в патрулката“, твърди Християн Попов. Той допълва, че шефът на РПУ Самоков – Тодоров им заявил, че не го интересува какво се е случило, а отношението към тях било по-специално. След това двамата ездачи са заключени за 24 часа в ареста без мотив. „След няколко часа дойде полицай и ми взе проба на дрегер за алкохол, която отчете 1,6 промила.

После ни взеха слюнка и казаха, че е отчела наркотици. Не бях съгласен с резултата от изследването, защото съм сигурен, че не съм употребявал каквито и да било наркотици и поисках да ми се вземе кръв и урина, за да докажат това, което казват. Не ми взеха проби. Разбрах, че целта на полицията е публично да обявят този полеви тест, без да ми се направи кръвния, който поисках. Пуснаха ни след 25 часа. Смятам, че ни задържаха, за да осуетят протеста, защото бяхме много хора“, категоричен е Християн Попов. Според него акцията на полицията има и друга цел – психически тормоз над баща му Янко Попов, който в момента обжалва доживотната си присъда.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *