Ужас! Трупове на умрели животни втрещиха софиянци

Трупове на отровени кучета

  Масова смърт на животни и птици в столичния квартал „Бъкстон“ за пореден път притесни гражданите на района. От известно време насам в градинките масово се срещат мъртви птици, кучета, котки, че дори и гризачи. Гледката е притеснителна най-вече за младите майки, чиито деца не само се ужасяват от видяното и пищят с цяло гърло. Съществува и реална опасност някое от по-любознателните хлапета да последва съдбата на животинките, около чиито трупове се забелязва отрова за мишки, поставена в пластмасови чашки.

В рамките на последните два-три месеца софиянци стават неволни свидетели на грозната гледка. Около неразложените трупчета се носи отвратителна воня, кръжат насекоми и съществува реална опасност да плъзне зараза. Положението е на път да излезе извън контрол, защото често четирилапите същества не биват погребвани, а оставяни под жарките слънчеви лъчи да тлеят.

Кайма с отрова, поставена в пластмасова чашка трови животни и птици

„Притеснени сме за децата и за домашните си любимци. Уж следим от прозорците на балконите кой слага отровата, но така и не сме пипнали злосторника. Явно вечер поставя отровата за мишки. Понякога я смесва с кайма.Уличните песове са доста гладни и вероятно лакомо й се нахвърлят, което води до тяхната смърт. Но това е от една страна, от друга -домашните кучета също са застрашени. Може за секунда да се откъснат от погледа ни и след минути белята е станала. Няколко домашни любимци вече предадоха духа си на Бог след обичайната разходка. Децата ни си играят с кучетата, тичат по градинките, притеснени смеи за тях“, коментира местна жителка репортер. Запознати с истерията около масовата смърт на животинчета пък обясняват, че „модата“ в изтребването им тръгнала, след като кучета оглозгаха до смърт професор Точков в „Манастирски ливади“.

Седмици след погребението му псетата в района внезапно изчезнали. Говорело се, че цигани са ги отмъкнали в свой катун, но този слух до момента остава непотвърден. Други животинки били намерени мъртви в кварталите „Стрелбище“, “Иван Вазов“, „Бели брези“, „Павлово“.

Морът в „Бъкстон“ хвърли в паника жителите на района. Този път, за разлика от преди, има умъртвени и птици, което подсказва, че посред лято някой е пръскал с отрови тревата и храстите. Специалистите са категорични, че подобна масова смърт не може да бъде предизвикана от препаратите против кърлежи и бълхи, с които общината редовно обезпаразитява зелените площи.

Наличието на розовата отрова за мишки подсказва, че човешка ръка е действала съвсем умишлено и мъртвите животни и птици са станали жертва на нечия гражданска злоба и безотговорност.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *