Ужас! Идва нова епидемия от СПИН на Американския континент!

Малко известната опасна болест e причинявана от кръвосмучещи насекоми е наречена новия СПИН

Експертите предупреждават за смъртоносна болест, която се пренася от насекоми. Малко известната опасна болест, причинявана от кръвосмучещи насекоми е наречена новия „СПИН на Америките“, от експерти. Болестта, наречена болест на Чагас има сходства с ранното разпространение на ХИВ, според ново проучване.

Подобно на СПИН и тази болест е трудно да се открие, и може да отнеме години да се проявят симптомите. Според данни 10 милиона души по света са инфектирани и най-много в Боливия, Мексико, Колумбия и Централна Америка, както и приблизително 30000 в Щатите. Заболяването е наречено на бразилския си откривател през 1909. То се разпространява лесно чрез кръвопреливане или от майка на дете. Почти четвърт от жертвите, които развиват болестта имат уголемено сърце или вътрешности които могат да експлодират, причинявайки внезапна смърт. Болестта на Чагас обикновено засяга хора в бедните райони, а повечето случаи в САЩ са установени при имигранти. Ако е хваната навреме болестта може да се излекува с интрензивно три месечно лечение. Но поради дългия инкубационен период и скъпите лекарства, болестта на Чагас остава нелекувана. Тя се причинява от черни безкрили буболечки (Triatome bugs), познати още като „целуващите

Triatome bugs

буболечки”, които оставят парзит в кръвта на жертвата. Заболяването има две фази – през първата могат да отсъстват симптоми, но може да има треска, неразположение и подуване на едното око. След тази фаза болестта отива в ремисия и може да отнеме години, преди симптоми като констипация, болки в корема и храносмилателни проблеми да се появат. Паразитът може да премине в сърцето, къде да живее и да се размножи. Учени от Университета в Мериленд миналата година са смятали, че Дарвин е страдал от три различни заболявания, сред които и болестта на Чагас. Експертите смятат, че той е развил болестта по време на 5 годишното си пътуване по света и отдават смъртта му на него, 47 години по-късно. Бащата на съвременнат наука за живота пише в дневника си , че е бил ухапан от „безкрила черна буболечка” по време на експедицията си в Южна Америка.

Бичът на нашето време – СПИН- ът, е разработен в лаборатория. ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *