Ужас! Закриват БАН!

БАН

Българската академия на науките (БАН) е пред затваряне, алармират учените. Откакто са на власт ГЕРБ, условията на труд на научния елит на страната се влошават непрестанно.

Учените посочват някои от нововъведенията на ГЕРБ – система на неплатени отпуски, режим на отопление и осветление, постоянно намаляване на заплатите.

Досега от БАН са се махнали около 1400 души, като голяма част от тези учени са потърсили щастието си в чужбина. Сега вместо да работят за България, работят за чужди държави. Да не говорим, че се покри позорното обстоятелство, че точно президентът Росен Плевнелиев бе обещал на учените 14 млн. лева допълнително за 2012 година, а Дянков също обеща, че ще търси решение с което да разреши финансовите проблеми на научната институция.

Учените от БАН протестират

Да, но нищо от тези обещания не бе спазено. Така, законово установеното публично субсидиране на научните изследвания и БАН се смени с голи обещания за финансиране. Последно, заради липса на средствата има опасност да затвори завинаги и Националната астрономическа обсерватория.

Ако не знаете, това е най-голямата обсерватория в Югоизточна Европа. Сега вместо да се гордеем с нея ще трябва да я затворим и да бъде разграбена от вандалите след няколко месеца. Дали ще доживеем време, когато да се прекрати политиката на геноцид към науката и учените.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/fs0iazWjHQk

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *