Ужас! Държавни чиновници обрекоха на мъчителна смърт 100 деца!

Раличка страда от Epidermolysis Bullosa

Няколко неправителствени организации искат болестта Булозна епидермолиза („Epidermolysis Bullosa”) да се вкара в списъка по Наредба № 38. Това е списъкът на лечебните средства, които се поемат и плащат от Националната здравно осигурителна каса.

Това настояване получи подкрепа и от ДЕБРА България, Българския хелзинкски комитет и Центъра за защита правата в здравеопазването.Болестта е коварна и в по-тежките случаи липсата на кожа от тялото надвишава 50%. Това е генетично заболяване, предизвикващо мехури по лигавицата и кожата на човек. Мехурите се издуват при леко докосване и се пукат, оставяйки отворени рани, причиняващи ужасна болка.

Именно заради нежната кожа на заболелите деца, тази болест сред народа е наречена пеперудената болест, а децата „пеперудени деца“. В България има около сто случая на заболели от тази патология, като преобладаващата част от тях са деца. Заболяването не е лечимо, а лекарствата само облекчават ужасните болки. Даже всекидневните занимания като хранене и обличане предизвикват образуването на изключително болезнените мехури и рани, наподобяващи тежко изгаряне.

Булозна епидермолиза

Страданията на болните се облекчават със специални бинтове, които не залепват и антибиотичните кремове, предпазващи ги от инфекции. Но въпросните медикаменти хич не са евтини и надхвърлят месечната сума от две хиляди лева, което е непосилно за българина, затова хората искат тази сума да бъде поета от здравната каса. Защото досега от там не поемат и стотинка. Което идва да запитаме това ли е отношението на правителството към гражданите?!
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/4pu33I02jTo

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *