Уволняват доцент заради мъж на министърка

Д-р Чавдар Стоянов
Д-р Чавдар Стоянов

  Лют скандал се разигра тази дни в Стопанския факултет към Техническия университет в София. Главните герои в него са преподавателят по право доцент д-р Чавдар Стоянов, студентът Красимир – съпруг на бившия министър на здравеопазването в правителството на Бойко Борисов Десислава Атанасова, и Малкия Хитлер, както наричат доцент Ангел Кондев заради засуканите в нацистки стил мустачки, дръзнал да отмени лекторските часове на Стоянов, за да угоди на близка до сърцето му млада дама, която имала силната амбиция да гради кариера в София.

През юли преподавателят д-р Чавдар Стоянов получил от висшето учебно заведение бележка, в която черно на бяло било посочено, че през идната година ще води лекции в продължение на цели 180 часа. На 19 септември обаче бил неприятно изненадан, защото разбрал, че без обяснение е изхвърлен от преподавателските програми. Още на следващия ден внесъл жалба до Градската прокуратура и още няколко авторитетни институции, в това число и до Комисията за защита от дискриминация.

Ангел Кондев
Ангел Кондев

Според запознати с предисторията на скандала срещу Стоянов се водела подмолна университетска политика, предвождана от доц. Ангел Кондев, изключително приближен на ГЕРБ. Ученият толкова се самозабравил в правата си, че решил да пренебрегне морала на професията си и да угоди на любимата си жена. Така служебната бележка на доктора по право била пренебрегната и забравена в шкафовете, за да събира прах, макар че е редовен правен документ, въз основа на който трябвало да бъде сключен трудов договор.

Миналата година доцентът ходатайствал чрез своята приближена секретарка пред Стоянов. Молбата му била да пусне на изпит съпруга на бивш здравен министър от ГЕРБ. Ставало дума за законната половинка на Десислава Атанасова – Красимир, който два пъти бил късан от доктора по право, за да се подготви както подобава на истински студент, вместо да ползва връзки. Стоянов не се подчинил и с това си спечелил омразата на Кондев и компания.

Едва на третото явяване на изпита по право Красимир успял да получи оценка, различна от 2, и направо подскочил от радост, като видял написаното в студентската си книжка. Този път се явил подготвен на изпит и нямало проблеми да защити знанията си, макар и скромно. Независимо от това Чавдар Стоянов продължавал да бъде трън в очите на доцента и неговата възлюбена, които видели шанс да го отстранят от Техническия университет, нарушавайки закона.

Спретнали му няколко номера. Един от тях включвал даването на белязани 200 евро от чуждестранен студент, които Стоянов така и не приел.

Десислава Атанасова
Ексминистъра Десислава Атанасова

Според него в университета кадруват хора на ГЕРБ които са били готови да го „сготвят“, защото не бил правилният човек.

„Аз съм принципен човек. Държа на академизма и толерантността. Смятам, че на страната й трябват образовани хора, а не калинки. Държа студентите ми да са отличници, да трупат знания, които след това да прилагат да благото и добруването на хората“, лаконично обяснява позицията си докторът по право.

Ако се вярва на университетската мълва, Чавдар Стоянов бил любимец на младежите, защото често пишел 6 и смятал, че в държавата има много любознателни и надарени млади хора. Не така се отнасяли студентите към доцент Ангел Кондев. Буквално часове след като се разбрало за скандала, стаите на Техническия университет били облепени с бележка: „СТОП! Доц. Ангел Кондев – само 150 евро за изпит!“

Дали това е таксата на влюбения в асистентката, ламтяща за часовете на Стоянов, мъж, може само да се гадае, факт е, че в университета не за първи път избухва подобен пикантен скандал.

Само преди година по стените на коридорите му се бе появила странна бележка, която приканваше студентите да не масту*бират над мивките, защото запушват канализацията. Тогава друга приближена на скандалния Кондев – Любка Райнова, бе принудена да дава обяснения по вестниците, че в качеството си на домоуправител не е злоупотребявала никога със служебното си положение и не е слагала подписа си под бележка, забраняваща масту*бацията.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *