Уважаваният лекар д-р Минко Минков: „Господари на ефира“ ми нанесоха смъртна обида!

Бруталното нахлуване на репортерите от „Господари на ефира“ в дома му едва не докарва инфаркт на д-р Минко Минков

  Репортери на „Господари на ефира“ нахлуха в дома на пенсионирания доктор Минко Минков. Столичният ветеран е изобретател на билков разтвор за костно-ставни заболявания, чийто патент е фамилна тайна. От помощта му са се възползвали стотици пациенти, някои от които са се влачили от болки в кръста или в коленете.

Без предварително позвъняване, от екипа на предаването застават на входната врата на апартамента на доктора. При отварянето нахлуват неканени и се втурват към хладилника, където се държат шишенца от разтвора.

„Господари на ефира" за лекарството на д-р Минко Минков

„Тук ли държите измисленото си лекарство от спирт и вода?“, гарнират агресията си със словесна такава репортерите. От възмущение и обида д-р Минков, който е над 75 години, остава стъписан. Той едва се овладява да не вдигне фатално кръвното налягане.

Господарите си правят заключение от свой източник, че докторът е шарлатанин, и идват нагледно да го докажат. Не успяват по никакъв начин, защото не се докопват до тайната съставка на разтвора, разработена от медика по научен път. Случката се разиграва малко преди Нова година, а бе излъчена в едно от последните издания. Десетки излекувани пациенти позвъниха на д-р Минков в негова защита.

Лекарството на д-р Минко Минков

Пред журналисти пенсионерът сподели: „Огорчен съм много! Нямаше какво да им кажа, защото нямаше нормален разговор, а тенденциозно нахлуване в дома ми. Статистически всеки препарат има минимален процент хора, на които не повлиява. Даже моята съпруга е сред тях, на нея, уви, препаратът не действа. Но съм помогнал на хиляди хора – лекари, журналисти, певци, икономисти, обикновени хорица. На всеки един, на когото не е подействал, съм връщал парите. Тези случаи са били на пръсти. Не разбирам защо е злобата срещу мен? Това ли заслужих, след като цял живот съм помагал на хората?“.

Писано е неведнъж за лекаря. Д-р Минков разработва препарата си още на младини. Тогава той едва се придвижва след прекарване на лаймска болест. От баба си, която е билкарка, той използва наследените познания, съчетани с научната медицина, която завършва. Изобретява еликсир, с който прохожда, и захвърля бастуна за изумление на колегите си. Държавата вместо да му протегне ръка, се опитва да открадне патента му.

Оттогава лекарят произвежда субстрата индивидуално. Намира си билките, стрива ги, приготвя разтвор. Това е причината някои да смятат, че в работата му има нещо гнило. Медикът винаги консултира професионално своите пациенти, съпоставяйки готови диагнози и рентгенови снимки с прогнозата от дейността на препарата му.

„Страшно съм огорчен и искам да кажа на момчетата от това предаване да бъдат по-прецизни, когато изобличават измамници. Мира не ми дава, че съм поставен в една редица с нагли врачки и шарлатани. Нанесоха ми обида, която едва ли ще успея да преглътна до края на дните си“, казва с разтреперен глас д-р Минков.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *