Убиецът на Багата – Даниел Стефанов-Дъмпела, откупил свободата си срещу 150 хил. лв.

Даниел Стефанов - Дъмпела

  Благой Иванов-Багата хвърли бомба, след като свидетелства в полза на килъра си Даниел Стефанов – Дъмпела пред разследващите покушението срещу него. Наръганият с нож в сърцето боец се закле в показанията си, че не човекът на Кирчо Руския, а негов авер го е ранил смъртоносно във фаталната вечер в края на февруари тази година.

Багата посочил за физически извършител на деянието Иво Чобанов. Мъжът с прякор Пилето е бил в „Домби бар“ онази нощ, но до момента нито е разпитван по случая, нито е задържан. Причината е, че всички свидетели на кървавото меле до един са посочили Дъмпела като човека с ножа.

Единствено неговата жертва Багата твърди друго, но показанията му не учудват запознатите с ъндърграунд схемите. Източник разказа, че този обрат е бил предизвестен и в подземния свят се е знаело, че Дъмпела ще се отърве още докато Благой Иванов е лежал в кома.

Благой Иванов - Багата

„Всички знаеха, че ще го откупят и той за това си лежеше кротко в ареста без да се натиска със скъпи адвокати в съда. Платени са пари лично на Багата, за да се извърти, но му е оказван и натиск“, обяснява информаторът ни.

Според запознати лично наместникът на Христофорос Аманатидис-Таки Кирчо Руския е провел разговор с ранения ММА боец от ареста, където бе вкаран в началото на юни и оставен за постоянно по обвинения за продажба на дрога.

Наркодилърът на Таки намекнал на Багата, че няма нужда да си създава врагове с власт и пари. После негов човек се е свързал с Благой и обявил цена от 150 хиляди лева за мълчанието му, която шампионът не е могъл да откаже. Освен че е бил притиснат от хората на Таки, ММА боецът е близък с Кирчо Руския и не е могъл да му откаже услугата и по тази линия.

Близки на Багата от ъндърграунд средите също го посъветвали да не си навлича за врагове Таки и хората му, които напук на арестите продължават да контролират пазара на дрога. Благой Иванов е бил принуден да се продаде на килъра си за 150 бона. След показанията му Дъмпела ще бъде пуснат до дни, а обвиненията срещу него ще бъдат свалени.

Вместо него зад решетките ще бъде тикнат Иво Чобанов-Пилето.

Него боецът посочил като физически извършител на нападението в „Домби бар“, при което бе наръган в сърцето. Показанията на Багата ще принудят разследващите отново да разпитат всички свидетели и като нищо ще се окаже, че повечето масово ще се откажат от първоначалните си твърдения, че Дъмпела е бил човекът с ножа.

Хора от ъндърграунда пък разкриват, че Пилето не случайно е избран за изкупителна жертва и ще търка наровете. Той бил от най-долното ниво на наркопласьори и преди няколко месеца издънил две поредни сделки в Перник, за което Кирчо Руския му готвел наказание. Навремето пък Иво Чобанов бил човек на Янко Ваташки-Лудия, но след влизането му в затвора, Пилето изпаднал в немилост. Сега вероятно ще бъде прибран набързо зад решетките да прави компания на боса си.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *