Търсят къртица на Флоров в ДАНС

 Станимир Флоров
Станимир Флоров

  „И досега са ни проверявали, но такова чудо виждаме за първи път – обясняват служителите и допълват: – Мъките започнаха, след като се обединихме с ГДБОП.“

Според тях целта на непрекъснатите психологически проверки е не само да отсеят компетентните и почтените кадри, но и да се разкарат евентуални къртици на бившия шеф на ГДБОП – Станимир Флоров. Както е известно, той също направи тежка чистка в системата и я запълни със свои хора.

Ченгетата от ДАНС обаче казват, че сега тежко приемат тази ситуация на тотална подозрителност, защото се чувстват „без вина виновни“. Проверките ги изпълвали с голямо напрежение и им пречели да се фокусират върху текущите си задачи. Някои дори хвърлили оставки. В интерес на истината обаче още при управлението на Цветанов бяха въведени тестове за лоялност, с които се подбираха служителите в МВР. Тогава лично той убеждаваше персонала на министерството, че точно такъв подход се използва при евроатлантическите партньори и в нашето МВР не откриват топлата вода, а използват практика, която се е наложила отдавна в Европа.

Станимир ФлоровЦветлин Йовчев, още като зае поста заяви, че ще има тотална ревизия и сериозни кадрови промени. Той заяви, че всеки ще бъде оценяван по лоялност към системата и по своята компетентност, като обеща и постоянни проверки на служителите. Тези дни по повод 100-те дни на правителството Йовчев отчете, че от МВР са освободени 350 служители, докато при ГЕРБ за същото време са разкарани 537.

Междувременно столичен ежедневникът съобщи, че след уволнението си от системата Станимир Флоров се е поболял. Бившият шеф на ГДБОП бил отслабнал с близо 15 килограма и в момента бил блед като сянка. Преди седмица Флоров е бил до Истанбул, за да провери условията за лечение в една от най-известните клиники там. Както е известно, близкият приятел на Цветанов преди години се бореше с жестока болест, която наскоро пак го атакувала.

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Търсят къртица на Флоров в ДАНС"

  1. I do not even understand how I stopped up right here, however I thought this submit was once great.
    I don’t realize who you’re but certainly you are going to a well-known blogger if you happen to aren’t already.
    Cheers! natalielise pof

    Отговор
  2. plenty of fish dating site   17.11.2019 at 23:19

    I am really delighted to glance at this web
    site posts which carries plenty of helpful information, thanks
    for providing these information.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *