Тържествено откриват участък от автомагистрала “Тракия” и веднага я затварят за ремонт

Откриване на Лот 3 от автомагистрала "Тракия"

  Бойко Борисов нагло излъга българските данъкоплатци, че ще пътуват до морето по нова магистрала през това лято. Нещо повече – премиерът шумно и показно сряза лентичката на Лот 3 от Нова Загора до Ямбол. На тържествената церемония присъстваха президентът Росен Плевнелиев и куп министри. Въпреки, че обектът бе пуснат със закъснение. Това станало, защото не били направени компромиси с качеството при изграждането му, нагло излъга Борисов.

После съвсем тихомълком отсечката бе затворена за ремонт веднага след тържественото й откриване.

Сега, в разгара на сезона, изнервени летовници пъплят през жегата по обиколни маршрути из района на Ямбол. По-паметливите се сетиха как още преди три години премиерът обещаваше, че автомагистралата ще бъде завършена през май 2012 г. И всички ние спокойно ще стигаме за три часа от София до Бургас. Проблемната отсечка е дълга 36 км. При откриването й се очакваше пътят до морето да се скъси с около 30 км. Това на практика не се случи, защото се наложи тя да бъде затворена 10 дни след като беше пусната в експлоатация. Самото откриване на участъка от магистралата се забави заради премахването на 17 км некачествен асфалт.

“Имаме магистрала с всички взети проби за качество по целия Лот и тъй като те работят и на Струма-Сандански-Кулата, се надявам повече да не си правим такива проверки и така да се хващаме“, изцепи се тогава Борисов. Участъкът е изграден с европейски средства по Оперативна програма „Транспорт“. В него са инвестирани 270 млн. лв.

При откриването министър-председателят изрази увереност, че до няколко седмици магистралата ще стигне и до Петолъчката. Той се оправда с наводненията, които попречили да бъде построено най-голямото съоръжение на Лот 4 – мостът над река Тунджа, заради който се бави завършването на тази част от магистралата. Това не е единственият проблемен участък от аутобана. На 120-и километър на автомагистрала „Тракия„, посока Пловдив – София, се изкърпва асфалтовата покривка.

В изключително лошо състояние е магистралата в отсечката от София до Пазарджик. Тя е осеяна с дупки и кърпежи и изобщо не прилича на автомагистрала, а по-скоро на третокласен селски път.

В тази отсечка няма как шофьорите да развиват разрешената максимална скорост.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Тържествено откриват участък от автомагистрала “Тракия” и веднага я затварят за ремонт"

  1. VIOLETA STALEVA PEYKOVA   30.07.2012 at 18:46

    koi kakto moge luge i krade -ytre pak go izberete

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *