Турска телевизия и радио в България искат изселниците ни в Турция! Правят подписка!

Сезгин Мюмюн - председател на "Справедливост България"

Изселниците ще настояват и за задължително изучаване на турски език от децата. Подписката щяла да се събира предимно в смесените райони на държавата. Изселническите организации искат собствено радио и телевизия в България.

Това заяви  пред медиите Сезгин Мюмюн, бос на федерация „Справедливост – България“. Тази организация работи с изселническите организации, с които ще предприемат съвместни действия.

Федерацията е планирала събирането на подписи да започне още тази есен. Но молбата за създаване на турско радио и телевизия вече е подадена в Съвета за електронни медии. От там заявиха официално, че са препратили искането до Комисията за регулиране на съобщенията. От там трябва да кажат дали има свободна честота и ако има, ще се организира конкурс, на който да се реши кой да вземе честотата. В този евентуален конкурс ще могат да участват всички хора, които представят концепция  за ново радио и телевизия.

В подписката на изселническите организации има изискване да се премахнат насилствено дадените имена от архивите по време на възродителния процес. Изселниците също така ще искат и обезщетение от България за насилственото сменяне на имената.

Ужасен спомен от възродителният процес!

Това желание се позовава на приетата от Парламента на 11 януари 2012 г. декларация, осъждаща насилствената интеграция на българските мюсюлмани. Тя беше подкрепена от всички партии, освен от „Атака“ и БСП. Дебатите около тази декларация бяха много разгорещени, шефът на  „Атака“ Волен Сидеров обяви, че документът лепва на България клеймото за провеждан геноцид, а Янаки Стоилов от БСП, заяви че този текст ще донесе допълнителни негативи за страната ни.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/TjQsObnqTqg

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Турска телевизия и радио в България искат изселниците ни в Турция! Правят подписка!"

  1. Nshuti   27.08.2012 at 14:07

    Да бе, няма ли да им стане множко малко. Не стига, че сме принудени да слушаме по обед крясъците им от джамията в центъра на столицата …. къде го има това ???

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *