Трафикантът Брендо – с доносници във властта

Брендо

  С арестите на 15 бълга­ри, 12 италианци, слове­нец, румънец и германец приключи тази седмица разследването, което се води от 5 години в Ита­лия срещу международ­на наркобанда за трафик на кокаин. Главна роля в нея е имал Евелин Банев – Брендо.

 Вътрешният министър Цветан Цветанов не се поколеба да припише заслугите за разбиване­то на кокаиновите трафиканти на нашето МВР, въпреки че операцията е дело основно на италиан­ските служби. Преди това той обяви, че Брендо се търси от Интерпол. Ока­за се, че Евелин Банев има европейска заповед за арест, издадена от ита­лианските власти.

 Покрай арестите се изясни, че Брендо е по­паднал в полезрението и на швейцарските власти. Блокирана е негова бан­кова сметка с 10 млн. във валута, защото подозренията са, че става въпрос за пране на  пари от наркотърговия.

Цветан Цветанов

  Оказва се, че още през 2008 г. Брендо е предупреден за меж­дународното разслед­ване. Шефът на спецзвеното за борба с орга­низираната престъпност към италианските кара­бинери полк. Джузепе Джорджино обясни, че акцията срещу наркотрафикантите на два пъти е била забавяна през 2007 и 2008 г. заради теч на информация. През 2008 г. се провежда среща между испански, швейцар­ски, български и хърват­ски магистрати, но само два часа по-късно цяла­та информация е предос­тавена на разследваните лица. На срещата е имало представители от българ­ското МВР и от прокурату­рата, но едва сега ще се изяснява кой е донасял на Брендо.

 За да се подсили акцен­тът, че Брендо е аресту­ван от нашето МВР, бяха извадени разкритията на бившия собственик на скандалната авиокомпа­ния „Рила“ Чавдар Ге­нов. През април т.г. той дава показания пред Софийския градски съд срещу Евелин Банев. В тях разказва, че Брен­до го завел в Панама. Там го срещнал с ара­бин, който искал да му се доставят „калашници“ в Африка и кокаин за самия Брендо.

 

Кой е Чавдар Генов!

Чавдар Генов е бивш собственик на скан­далната авиокомпания „Рила“, която превозва­ше преди години ирланд­ски туристи до летище Пловдив в товарен са­молет! Авиокомпанията му има лиценз само за карго превози, а целият й авиопарк се състои от един товарен Ан-12, ку­пен с кредит от бивша­та „Нефтинвестбанк“. Ре­гистрирана е през 1998 г., и то на фалшив адрес в ж.к. „Хаджи Димитър“.

 „Рила“ е нарицателно име за некоректност в бранша. Прочува се с неплащането на такси и гориво, с дълговете на Чавдар Генов към лети­ща у нас и по света, факт е обаче, че е превозва­ла оръжие за Еритрея през 1999 г. При това не е притежавала сертифи­кат за превоз на специ­ална продукция. От Меж­дуведомствения съвет този документ е връчен на авиокомпанията, след като е направила въпрос­ните полети с оръжие.

 Самият Чавдар Генов първо служи на летище Доброславци, но открадва частите от трабанта на свой колега. Прода­ва му ги една по една, докато човекът не си ги познава. При обиск в дома на Генов са откри­ти и други крадени ав­точасти.

 Осъждат го на три го­дини. Хвали се, че в затвора е бил заедно с д-р Тренчев. След при­съдата постъпва на ра­бота в учебния център на „Балкан“. В частната „Ер София“ е главен инженер. През 1996 година е заловен на аерогара София с недекларирани 20 000 долара при опит да ги изнесе от страната.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *