Тракийското дружество „Войвода Руси Славов“ на борба срещу Нонка Матова

Нонка Матова

Извънредното отчетно-изборно събрание на тракийското дружество „Войвода Руси Славов„, Пловдив, се превърна в цирк. То е резултат от няколкогодишна борба на членовете му с председателя Нонка Матова вследствие на нейното еднолично управление, неспазване и потъпкване на устава на организацията.

На събранието имаше гонене на пловдивските членове, блъскане, бутане, борба за микрофона, викане на полиция… След това грубо отношение и незачитане правата на пловдивчани те напуснаха залата и проведоха събранието на организацията. Останаха доведените с автобуси „на екскурзия“

Красимир Запрянов (вдясно) и Нонка Матова

хора от региона: Сопот, Карлово, Брани поле и Панагюрище. С тях Нонка Матова и председателят на Централното ръководство на Съюза на тракийските дружества в България Красимир Премянов проведоха събрание. А голяма част от тези хора не знаеха защо са доведени, не бяха запознати с проблемите на дружеството, не знаят къде се намира Домът на тракийците в Пловдив, но имат претенции да решават съдбата му.

Жалко, че г-н Премянов не разбра истинската болка на тракийци, а в продължение на месеци получаваше сведения за състоянието на дружеството, масовото изключване на членове, системното разрушаване на сградата, желанието на Матова да прогони читалище „Тракия-Пловдив-2008 г.“ от дом „Тракия“, който е естествената му среда, помещенията, които ползва, са

Тракийското дружество „Войвода Руси Славов"

обновени и ремонтирани с негови средства и е духовното средище за тракийци. А същевременно Матова получава няколко хиляди лева месечен наем от заведението в двора, за което в продължение на години не се даваше отчет. Няма ревизия на касата. Стигна се дори до нотариална покана от членове на Контролната комисия на дружеството с желание да получат достъп до документацията. Срещнаха категоричен отказ.

Нонка Матова и Красимир Премянов, които се подкрепят взаимно, трябва да знаят, че пловдивската тракийска организация е богата не само за джобовете на г-жа Матова. Богата е духовно с песните, с будните си членове, с културно-масовата си дейност, със сбирките, които организира всеки вторник. Тези хора избраха за свой председател доц. Георги Йорданов, наследник на патрона на пловдивската организация, войводата Руси Славов.

Още сензации:

loading...

3 Отговора за "Тракийското дружество „Войвода Руси Славов“ на борба срещу Нонка Матова"

 1. цочо   17.08.2012 at 9:51

  А, ясно – нереализираният партиец Георги Йорданов иска да бъде началник! Халал да им е.

  Отговор
 2. Въпрос   17.08.2012 at 9:53

  Всъщност, защо авторът на горния пасквил няма доблестта да се подпише?

  Отговор
 3. Анонимен   13.08.2016 at 15:43

  Разтури толкова стегната организация, как се ненаяде и ненапи.

  Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *