Трайчо Трайков изпадна в тежка изолация в ГЕРБ! Никой не му говори!

Трайчо Трайков

Министърът в оставка Трайчо Трайков изпадна в тотална немилост и разви здрава депресия.

След като премиерът Бойко Борисов му се разкрещя в самолета на връщане от Катар и скъса властовите му пагони, ГЕРБ и останалите министри му обърнаха гръб. В момента никой от депутатите не звъни на Трайков и дори бившата му съпруга Любов не изразява грам съчувствие към несретите му, призна самата тя. Депутатите от ръководството на ГЕРБ и редовите избраници не звънели на Трайчо дори да изразят съжаление, че си отива. Дори за вицепремиера Симеон Дянков, който лично предложи Трайков за министър, той вече е минало. „Добре работихме с Трайчо Трайков, той е много кадърен човек, доста неща свърши, но ще работя много добре и с Делян Добрев“, безразличен е Дянков. Депутати от ГЕРБ не искат да му звънят, тъй като „това само ще сложи сол в раната“. Избраниците предпочитат да гледат напред към новите министри, които ще се закълнат като част от кабинета в сряда. „Има колеги, които му обърнаха гръб действително, но аз и лице да му обърна, какво ще стане? Не сме се чували от Катар насам с Трайков, сега и да му звънна, какво? Съчувствие да покажа. Като мине време и се поуспокоят нещата, ще видим , разказа зам.-шефът на икономическата комисия и вицешеф в ГЕРБ Валентин Николов.

Министър Николай Младенов

  Бившата съпруга на Трайков – Любов, изобщо пет пари не дава за него. „Не искам и да коментирам оставката му, нито пък изобщо да говоря за него“, отсече наранената съпруга.

Герберите не смеели да позвънят на Трайков заради гнева на премиера, който открито го обвини, че е предал интересите на държавата заради проваления форум в Катар. „Срамота е, когато тече икономически форум в Катар и скандал в България, ти да се мажеш с крем на плажа“, вбесен коментира Борисов.

Трайков пък коментира вчера пред Нова ТВ, че „си е бях направо уволнен“ и надали Катар е причината за оставката му. „Може би става дума за „Лукойл“ и АЕЦ „Белене“, но вие си направете изводите“, заяви Трайков.

През това време стана ясно, че Трайков няма да се върне на бившата си работа в ЕВН. Министърът не искал да се връща в енергийния холдинг и тепърва щял да търси работа, като се оглеждал за  пост в международен концерн във Виена, разказаха запознати. Тона можело и да не се случи, той като австрийците от енергийния сектор наскоро били разочаровани от министъра, признаха депутати.

Смятах Николай Младенов за свой приятел

Обида и шок изживял Трайчо Трайков, след като му е поискана оставката от премиера заради гафа с бизнес форума в Катар. За случката енергийният министър в оставка обвинява външния Николай Младенов. „Аз винаги съм го смятал за приятел и за единомишленик. Бях шокиран, когато го чух да казва, че министерството на икономиката не си е свършило работата. По реакцията на премиера и неговите думи в разговора ни след това очевидно на него картината му е представена така“, огорчен е Трайков.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *