„Токуда“ едва не уби Ваньо Танов!

Цяло чудо е, че Ваньо Танов е оцелял след немарливото отношение на персонала в „Токуда", довело до тежки усложнения
Цяло чудо е, че Ваньо Танов е оцелял след немарливото отношение на персонала в „Токуда“, довело до тежки усложнения

  Тежка операция е преживял в болница „Токуда“ шефът на митниците Ваньо Танов, потвърди зловещата вест негов близък пред журналисти. Той допълни, че главният митничар на България е бил опериран от камък в жлъчката от бившия здравен министър проф. Радослав Гайдарски. Операцията минала блестящо, извадили жлъчката на главния митничар в България, но последвали усложнения. Те дошли от немарливо отношение на обслужващия персонал.

„В прехвалената „Токуда“ за съжаление наистина го объркаха, но не при самата операция, която беше блестящо направена, а след това – споделя негов близък. – Заради замърсената рана се наложи да го отварят още 3 пъти след операцията.“ Немарливите санитари в болницата забравили да му сменят превръзките с цели дни! Цяло чудо е, че Танов е оцелял, казват потресени лекари от ВМА. Генералът дори получил пневмония и спешно бил преместен в реанимацията на Военномедицинска академия. Там успели да го стабилизират. В момента той бил в добро състояние, подчертават приятелите му.

Болница „Токуда"
Болница „Токуда“

Още докато бил на болничното легло в „Токуда“, му донесли да разпише заповед, с която упълномощава Борислав Борисов да го замести. Сега Борисов изпълнява директорската длъжност временно, а Ваньо Танов формално не е освободен заради здравословните си проблеми и медицинските грижи, които получава. Сега обаче е под въпрос дали това е валиден документ както и дали са законни последвалите заповеди на Борисов. Причината е, че Танов е бил вече излязъл в болнични, когато е разписал заповедта, с която делегира права на Борисов да го замества. В един момент обаче може да се окажат незаконни последвалите уволнения, назначения, размествания и всичко, което става в митниците с подписа на Борислав Борисов.

В момента обаче единственото желание на Танов и неговото семейство е да оздравее час по-скоро, допълва източникът. След като си стъпи на краката доскорошният шеф на Агенция „Митници“ споделил, че мечтае да се отдаде на голямата си страст – пчелите, и въобще нямал никакви намерения да се връща в Агенцията. Генералът от години се грижи за десетки кошери в русенското село Нисово.

Там, на брега на река Мали Лом, се намира и разкошната вила на генерала, която има всякакви удобства, дори басейн. В селото Танов притежава около 50 декара ливади върху които е разположен неговият пчелин.

Ваньо Танов
Ваньо Танов

Главният митничар получи жлъчна криза в началото на лятото, а малко преди това съобщи пред медиите, че смята да се пенсионира. Явно покрай работата до такава степен е занемарил здравето си, че постъпи в болница с остра криза. Заради заболяването си той отмени участие в международна конференция, припомнят близките му.

Ваньо Танов беше първият назначен от Симеон Дянков, след като стана финансов министър през 2009 г. Паметливи припомнят, че вицето Дянков винаги оценяваше работата му като отлична. Дори влезе в конфликт с Цветан Цветанов, въпреки че публично отричаха да има напрежение между тях.

Преди да поеме митниците, Танов беше шеф на ГДБОП и на полицейското управление в Русе. Той има двама синове, но те са далеч от полицейската работа и имат собствен частен бизнес. Милен Танов е собственик на няколко фирми – „Вио-Консулт“ ООД, „Вендинг груп“ ООД и „101 медия“, регистрирани в Русе. Генералският син от години поставя и поддържа кафемашини из града. Освен това развива успешно бизнес и в сферата на външната реклама.

Малкият син на генерала – Павлин, през последните години живее във Велико Търново. Той също има няколко фирми, регистрирани в Русе, но не е така активен в частния бизнес като брат си.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "„Токуда“ едва не уби Ваньо Танов!"

  1. get smart   20.08.2013 at 17:09

    Шефът на митниците Ваньо Танов отрече пред БНР премиерът Бойко Борисов да му се е обаждал, за да бъде изтеглена митничарска група от пивоварната на Мишо Бирата .

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *