Техник от полицията в Ловеч, издигнат до шеф на МВР

 

Комисар Георги Иванов

  Само за ден шефът на МВР в Ловеч комисар Георги Иванов влезе в националните хроники два пъти, за да покаже своята вярност към патрона си Цветан Цветанов. Той доказа, че къде по-ловко, къде по-несръчно покрива истината за два знакови инцидента в града.

Първия път той представи резултатите от проверката за безумното убийство на Ивелина Георгиева от полицая Иво Маринов. Дни след тежкото престъпление премиерът Бойко Борисов разпореди цялостна проверка на местната полиция. Той заплаши със строги наказания началниците й. Тогава ловешкият шеф показа папка, дебела цяла педя. В нея се съдържа дълго чаканата проверка от Инспектората на МВР. Резултатът? С порицание и писмено предупреждение ще бъдат наказани четирима служители на Областната дирекция на МВР в Ловеч, съобщи директорът комисар Георги Иванов. „Вечерта на 14 септември (датата на убийството – б.а.) действията на полицаите са абсолютно, изключително точни“, подчерта категорично директорът. Тяхната вина била в това, че не ги отразили в дневника. Зам.-директорът на Областната дирекция на МВР в Ловеч комисар Даниел Колев предстои да бъде наказан с порицание, а началникът на районното управление „Полиция“ Светослав Съев – с писмено предупреждение.

Цветан Цветанов

Дали проверката е преценила доколко ефективни са били действията им? Последваха напомняния от други колеги, че е имало и още оплаквания от „лудия полицай“ Маринов, както го наричали в града.

Комисар Иванов парфюмира и информацията за катастрофата на министър Ивайло Московски при село Голец. Съобщенията за инцидента са недвусмислени и гласят, че вина за ПТП-то има водачът на „Голф“-а, с който се е сблъскала колата на транспортния министър. Той е предприел изпреварване на аварирал ТИР и на два автомобила зад него. Навлязъл е в насрещното движение, без да отчете светлинния сигнал на министерската кола. Веднага бе извадено „досието“ с други прегрешения на нещастния шофьор. За негов късмет той нямал алкохол в кръвта. Името му остава в пълна анонимност. Никой обаче не задава въпроса с каква скорост се е движела правителствената кола. Всеки застигнал или разминал се с подобни кортежи шофьор знае, че те се движат бясно и изведнъж изникват като от нищото. Този „дребен“ факт обаче също бе спестен от авера на Цветан Цветанов.

За никого в Ловеч не е тайна кой е директорът на МВР в областта Георги Иванов. От техник, който поправял телефоните на полицията, той набързо е назначен от министър Цветан Цветанов на високия пост. Това е практика по време на управлението на ГЕРБ.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *