Таки кътал парите си в Швейцария и Люксембург

Христофорос Аманатидис - Таки

  Арестуваният преди месец в Дубай властелин на родния ъндърграунд Христофорос Аманатидис – Таки може и да се притеснява за съдебния процес срещу наркоимперията си, но не и за своето богатство.

Наследникът на Георги Илиев във ВИС-2 е съумял да изнесе над 300 милиона евро от България в годините на царуването си като бос на родната мафия, категорични са познавачите на подземния свят.

Чутовното богатство Таки започна да трупа от есента на 2005 г., когато бе провъзгласен за наследник на убития висаджия Жоро Илиев. За разлика от Главния, който бе известен с пословичната си щедрост, наследникът му „цепи стотинката на две“ и е чужд на пороците. Хора от обкръжението на Таки свидетелстват, че всеки месец началникът им е превеждал в банки в Швейцария и в Люксембург огромните печалби от дейността на „холдинга“. „Всеки месец Таки изнасяше от България минимум по 5 милиона евро. Парите минаваха не по банков път, а чрез спортни федерации. Имало е случаи, в които милиони в чували са напускали България като багаж на футболния тим на „Локомотив“ (Пловдив)“, твърдят сподвижници на задържания в Дубай властелин на ъ.

 Освен като бос №1 на кокаина в България, Таки прибираше солидни отчисления от десетки ортаци на покойния Георги Илиев, опериращи в разнородни бизнес ниши. Казват, че най-големите печалби на Таки са идвали от митниците, както и от гробищните паркове в София, Пловдив, Варна и Бургас, които са контролирани от свързани с ВИС-2 дружества.

Освен солидните си банкови сметки Таки все още контролира и редица печеливши бизнеси – няколко хотела и десетки заведения в София и по Черноморието, паркингите в центъра на столицата, сред които и цялото подземие на НДК, зеленчуковата борса в „Слатина“, както и част от складовата база на „Илиенци“.

Заради финансовия статут на Христофорос Аманатидис – Таки мнозина пророкуват, че властелинът на ВИС-2 ще съумее да убеди властите в Дубай да не го екстрадират в България.

 

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *