“Табак Трейдинг” на ГЕРБ и СИК – виден спонсор на МВР

Румен Николов - Пашата

Партия ГЕРБ и знакови фигури, близки до силовата групировка СИК, са завзели бизнеса с дистрибуцията на цигари.

Сделката за държавното предприятие „Булгартабак“ е плод на договорка между ГЕРБ и ДПС, а параметрите й са да изкупува тютюна от фирми, на Доган, а търговията с цигари, включителио и зад граница, да се осъществява от „Табак Трейдинг Партнерс“. Там съдружници са съмнителни бизнесмени, свързани с разстреляни мафиоти и роднини на депутати от управляващата партия.

Проверка показа, че връзката на „Табак Трейдинг Партнерс“ с властта е още по-силна. Тя е скрепена с няколко договора за дарение на Министерството на вътрешните работи.

Славян Теофилов

  Официално фирмата дистрибутор е харизала на „Криминална полиция 11 компютърни системи и 2 принтера за 13 хиляди лева. Бивши ченгета коментират, че това е само върхът на айсберга, а големите пари се дават под масата и те не са предназначени за улеснение на работата на оперативните работници. Дарението на фирмата, която доказва връзката ГЕРБ – СИК, поставя и няколко въпросителни за отношенията й с МВР. Отлично информирани източници твърдят, че за Славян Теофилов, съдружник на депутата от ГЕРБ Емил Димитров, има дебели папки с разработки за връзки с мафиоти и злоупотреби с приватизация на хотели по Черноморието.

Друг от бизнесмените в обединението „Табак Трейдинг“ – Евгени Стамов, е разследван във връзка с фалшиви бандероли покрай уволнението на бившия зам.-шеф на ГД-БОП Иван Иванов.

През 2006 година той бе осъден за покровителство и издаване на информация към алкохолни босове. Освен това е доверено лице на Румен Николов – Пашата, който е от най-близките приятели на премиера Борисов.

Освен това Славян Теофилов и депутатът от ГЕРБ са купувачи на скандалната фирма „Сида – С“, чрез която братът на бившия шеф в ДАНС Иван Драшков се опита да прилапа имоти за 10 милиона с фалшивия подпис на Бойко Борисов..

Всички тези случаи са разследвани от полицията, която едва ли ще е безпристрастна към дарителите си.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *