Съпругът на Искра Фидосова – Томислав Живойнович прибира 10 бона като служител в “Титан”

Томислав Живкович успявал да издейства заробващи за общините договори

  Мъжът на видната гербаджийка Искра Фидосова – сърбинът Томислав Живкович, е висш служител в сметопочистващата фирма „Титан“ с месечна заплата от 10 000 лева.

Запознат с аферите на собствениците на “Титан” Димитър Борисов – Гърнето и Иво Иванов – Праховеца, разкрива, че още през есента на 2009-а, малко след като Фидосова пое председателския пост на парламентарната група на ГЕРБ, нейният мъж бил устроен на блага служба в сметопочистващото дружество.

Томислав отговарял за координацията между „Титан“ и десетките общини, с които фирмата има сключени договори за сметопочистване и извозване на боклука. Под сурдинка се мълви, че бившият футболист на сръбския тим „Раднички Пирот“ успявал да издейства изгодни за „Титан“ и заробващи за общините контракти срещу солидно възнаграждение.

Тежкотоварната гербаджийка уредила съпруга си на доходна службица при боклукчиите

Мъжът на Фидосова успял да издейства и огромен заем за „Титан“ от столичната Общинска банка.

Кредитът за 12 милиона лева отпуснат на Митьо Гърнето и Иво Праховеца, е скандален, тъй като на практика се получава така, че Столичната община кредитира фирма, която прибира от общинската хазна над 100 милиона лева годишно.

За задкулисните финансови отношения между „Титан“ и Искра Фидосова се заговори още преди 3 години, когато стана ясно, че на 15 декември 2007 г. фирмата за събиране на отпадъци е превела 150 000 лева в сметка на маститата дама на ГЕРБ. Разследване на ДАНС установи, че платежният документ от Пощенска банка е автентичен, но въпреки това срещу крупната юристка все още не е повдигнато обвинение за пране на пари.

В нелеп опит да се оправдае Искра Фидосова смотолеви, че 150-те бона от Митьо Гърнето били заем, който тя и съпругът й върнали.

„Фидосова е прибрала много повече от 150 000 лева от „Титан“ и това може лесно да се провери, ако стартира разследване срещу мъжа й Томислав. фирма, свързана с мъжа на Фидосова, достави преди 3 години 20 снегорина на „Титан“ и няколко камиона от Англия с обратен волан. Комисионата е 200 000 евро“, твърди източник.

Сърбинът Томислав се изявявал даже и като сив кардинал във футболния клуб ЦСКА. Именно той довел в Борисовата градина миналата година своя сънародник Драголюб Симонович, който се задържа като треньор едва 2 месеца, преди да бъде матирем заради кошмарни резултати. Мъжът ма Фидосова планирал да води футболисти от западната ни съседка в ЦСКА чрез сънародника си Дуци и да прибира солидни комисиони от трансфери.

„Томислав се обиди на Митьо Гърнето, когато изгониха Дуци, та се наложи Иван Саздов от Банкя да ги сдобрява на тенис кортовете в Банкя“, описват тайните взаимоотношения между властта и бизнеса запознати.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *