Съдия Виолета Магдалинчева: Станимир Флоров провали делото “Наглите”

Станимир Флоров

  Съдия Виолета Магдалинчева определя като „тежко заобикаляне на закона“ разследването на бан­дата за отвличания „Наглите“ и по-специално така нарече­ните беседи с тях в сградата на ГДБОП. Това е записано в мотивите й към присъдите. Те бяха огласени преди седмица.

 Преди време бяха писани подробно тези беседи с участието на зам. главния прокурор Бойко Най­денов, шефа на ГДБОП Станимир Флоров и неговата дяс­на ръка Валентин Цоновски. Никоя медия не прояви интерес към скандалното раз­следване, при което са мон­тирани показания и нагласявани доказателства.

„Мило и драго даваме, само и само да стигнем до този човек това заявява Станимир Фло­ров на Любомир Димитров – Любо Гребеца, при една от тези беседи. Тогава Флоров и Бойко Найденов натискат Гре­беца да натопи определени хора – Алексей Петров, Антон Петров или Ва­лентин Янев – Вальо Бореца.

Съдия Виолета Магдалинчева

  Съдия Магдалинчева е записала в мотивите си още, че вината на Културиста, Йожи, Ре­лето и Гребе­ца е доказана с показанията на Вальо Ихти­манския. Описано бе как точно той е бил привле­чен като защи­тен свидетел – с изплющяване на шамар, последван от заплаха, че ще го отведат в „другата стая“, а накрая с обещания, че ще го направят недосегаем за правосъдието и ще го скрият със семей­ството му в чужбина, както и става. Часове по-късно той казва на жена си и сина си: „Просто не ми се живее. Иде ми да се обеся!“.

Никой оба­че от разследващите не пита Ихтиманския къде са отнесли парите, как са ги разпреде­лили, с кого са ги делили. Сега той живее с нова са­моличност със се­мейството си в чужбина, а висящите му дела и цялото му престъпно минало са за­черкнати.

 В мотивите си съдия Магдалинчева отбелязва също, че лидери на „Наг­лите“ така и не са устано­вени, а срещу обвинени­те като шефове на бандата Прокопиев и Евтимов не са били събрани никакви дока­зателства.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Съдия Виолета Магдалинчева: Станимир Флоров провали делото “Наглите”"

  1. Lashunda   31.10.2021 at 18:21

    It is in point of fact a great and useful piece of
    info. I’m satisfied that you just shared this useful information with us.
    Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *