Съдия Виолета Магдалинчева: Станимир Флоров провали делото “Наглите”

Станимир Флоров

  Съдия Виолета Магдалинчева определя като „тежко заобикаляне на закона“ разследването на бан­дата за отвличания „Наглите“ и по-специално така нарече­ните беседи с тях в сградата на ГДБОП. Това е записано в мотивите й към присъдите. Те бяха огласени преди седмица.

 Преди време бяха писани подробно тези беседи с участието на зам. главния прокурор Бойко Най­денов, шефа на ГДБОП Станимир Флоров и неговата дяс­на ръка Валентин Цоновски. Никоя медия не прояви интерес към скандалното раз­следване, при което са мон­тирани показания и нагласявани доказателства.

„Мило и драго даваме, само и само да стигнем до този човек това заявява Станимир Фло­ров на Любомир Димитров – Любо Гребеца, при една от тези беседи. Тогава Флоров и Бойко Найденов натискат Гре­беца да натопи определени хора – Алексей Петров, Антон Петров или Ва­лентин Янев – Вальо Бореца.

Съдия Виолета Магдалинчева

  Съдия Магдалинчева е записала в мотивите си още, че вината на Културиста, Йожи, Ре­лето и Гребе­ца е доказана с показанията на Вальо Ихти­манския. Описано бе как точно той е бил привле­чен като защи­тен свидетел – с изплющяване на шамар, последван от заплаха, че ще го отведат в „другата стая“, а накрая с обещания, че ще го направят недосегаем за правосъдието и ще го скрият със семей­ството му в чужбина, както и става. Часове по-късно той казва на жена си и сина си: „Просто не ми се живее. Иде ми да се обеся!“.

Никой оба­че от разследващите не пита Ихтиманския къде са отнесли парите, как са ги разпреде­лили, с кого са ги делили. Сега той живее с нова са­моличност със се­мейството си в чужбина, а висящите му дела и цялото му престъпно минало са за­черкнати.

 В мотивите си съдия Магдалинчева отбелязва също, че лидери на „Наг­лите“ така и не са устано­вени, а срещу обвинени­те като шефове на бандата Прокопиев и Евтимов не са били събрани никакви дока­зателства.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *