Строителя на апартаментите на Цветанов – Тодор Бояджиев, завлякъл десетки фирми

Тодор Бояджиев

Хасковският бизнесмен Тодор Бояджиев, прочул се като строителя на апартаментите на Цветанов, дължи огромни суми пари на доставчици и партньори, установи проверка. Задълженията на неговите фирми надхвърлят стотици хиляди левове. За нелоялното отношение на Бояджиев сигнализираха и бизнесмени от региона, които тепърва ще завеждат дела срещу дружеството Ти Ви Би за неизплатени суми по договори.

Скандалният бизнесмен, замесен в не една и две афери покани за кум на дъщеря си своя приятел вътрешния министър Цветан Цветанов. Крепката им дружба е оплетена и с двата апартамента, които министърът купи на ниски цени от строителната фирма на Бояджиев.

Бизнесменът се уреди с обществени поръчки за стотици милиони по време на управлението на ГЕРБ, но въпреки огромните печалби от държавния бюджет Бояджиев не се разплаща с партньорите си за далеч по-скромни суми. Затова сега срещу него ще тръгне лавина от съдебни дела.

Блокът в който Цветанов официално има два апартамента

Фирмата от Димитровград „М-Транс“ е типичен пример. Компанията е извършила услуга със строителна техника на Ти Ви Би със собственик и управител Тодор Бояджиев. Вместо да се разплати веднага, протежето на Цветанов бави парите цяла година. Това води до финансови трудности за димитровградската фирма и е заведено дело за неустойки. Сумата не е голяма на пръв поглед -18 хиляди лева, но за фирма, която се бори за оцеляване във време на криза, е важна.

Какво обаче се случва? В крайна сметка никому неизвестната „МТранс“ губи делото в Хасково, където Бояджиев има солидни позиции както в полицията, така и в съда и прокуратурата.

Преди няколко месеца обаче той все пак е осъден да плати 40 хиляди лева на друга фирма – „Кронос“. През 2008 г. Ти Ви Би наема дружеството да извърши транспортни услуги, но забравя да плати цялата сума от 80 хиляди. Превежда само 8600 лева. Три години по-късно, благодарение на нелоялни партньори като Цветановия кумец, „Кронос“ фалира и е обявена ликвидация.

Вече търси парите си по съдебен път и печели. Дружеството на Бояджиев, което построи евтините апартаменти на Цветанов, е задължено със съдебно решение да плати за извършените услуги.

Цветан Цветанов

Съдебно дело срещу Ти Ви Би спечели и фирма от Казанлък. Тя е наета от Бояджиев да извършва строително-ремонтни работи на обект в София, и по-точно на ул. „Елемаг“ в престижния квартал „Изгрев“. На въпросната улица е блокът с апартаментите на вътрешния министър, вдигнати от авера му.

Фирмата поставила вертикални щрангове в кооперацията, но баровецът от Хасково не изплатил 10 хиляди лева от цялата сума по договора. Изпратили му и нотариална покана да се издължи, но той не го направил. Затова фирмата от Казанлък завежда дело срещу него и го печели в съда, но за далеч по-малко пари от дължимото по фактура.

За желанието на близкия до вътрешния министър бизнесмен да минава метър и да не се разплаща говори и делото на софийската „Транс билд“. На нея Цветановият авер виси с 10 хиляди лева. Той дори не оспорва в съда, че дължи парите. Започва да ги превежда обаче едва след като ощетената фирма решава да си ги търси чрез съда.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *