Стойчо Младенов – неудобен за шефовете на ЦСКА

Стойчо Младенов

  В сивото досие на българския футбол напоследък се откроява една твърде показателна сюжетна линия – атаката на ъндърграунда около собствениците на ЦСКА срещу Стойчо Младенов.

А в ролята на основен говорител и изпълнител на „титаните“ се изявява търговският директор под прикритие Георги Павлов, който нагло атакува треньора в медиите и така провокира неизбежния челен удар.

Остап Бендер от Враца.

Кой всъщност е този новоизлюпен артист, пробил ускорено на сцената през последните месеци? В началото изглеждаше като поредния горчив майтап на боклукчиите с марката „ЦСКА„, но впоследствие се оказа, че Борисов & Иванов съвсем сериозно са заложили на странния младеж в своята хаотична стратегия. И така от началото на годината в основно лице на „Армията“ се превърна не някой от босовете, не почетният президент Димитър Пенев, не дори Стойчо Младенов, а почти анонимният досега врачански комбинатор Георги Павлов.

Георги Павлов

Само най-посветените в спортните дела се досетиха, че това е синът на известния лекоатлет от близкото минало Павел Павлов, в памет на когото се провежда един вече традиционен международен турнир. Това да беше – аферим, но се оказа, че новият фактор в Борисовата градина има богата и „оперативно интересна“ визитка от ъндърграунда. На собствен терен в региона на Враца и Северозапада, а зад граница – в Испания. И точно този съмнителен тип, забъркан във всевъзможни скандали и далавери, беше номиниран не просто за „търговски директор“, а за основен пълномощник на ЦСКА?! Впрочем официалната му функция очевидно е само легенда, тъй като неговият ресор е абсолютно кух и по тази причина „червените“ фенове няма откъде да си купят една шапка с клубните символи. Да не говорим за по-сериозни неща от сферата на модерния маркетинг. Това обаче е блъф за наивници, които не си дават сметка какви са действителните цели на боклукчиите.

Провокация от втора линия.

И тъй като младият Павлов идва все пак от леката атлетика, той вероятно е силно привлечен от езика на рекордите. Може би затова изрече толкова идиотщини от края на първенството насам и по този показател няма равен сред търговските директори на планетата. От устата му излязоха дълбокомислени съждения за заплатите на треньорите и играчите в ЦСКА, за селекцията и подготовката и дори патентова ноу-хау с уникално сравнение между парите на „червения“ Стойчо Младенов е неудобен за боклукчиите и протежетата им в ЦСКА щаб и другите клубове от „А“ и… „Б“ група?!

Навсякъде по футболната карта подобно поведение би довело до светкавично уволнение за нарушаване на фирмените правила и щети върху марката, но Борисов & Иванов очевидно предварително са калкулирали ефекта от соловите акции на своя нелеп „форлойфер“ (б.а. – скиорът, който се пуска първи по пистата, за да я тества преди официалния старт). Пернишките босове не чакат никакъв маркетинг от “директора“, а го използват като авангард преди подготвяната решителна атака срещу Стойчо Младенов това лято.

Димитър Борисов – Гърнето и Иво Иванов – Праховеца

Двамата собственици никак не са глупави и си дават сметка, че Екзекутора е твърде голяма хапка за баналните им номера и затова пробват критичната точка на търпението му чрез провокациите на Павлов. Боклукчиите не смеят да изгонят директно наставника, който се ползва с огромна подкрепа сред привържениците на ЦСКА, и затова предпочитат Стойчо сам да си тръгне. Как? Много просто – като няма нормални условия за работа, като селекцията се прави от днеска за нощеска и отборът е превърнат в трансферна гара-разпределителна, като заплатите се бавят с месеци и т.н. Нещо повече – в кулоарите на „Армията“ на глас се говори, че споменатият Павлов се е опитал да вербува на своя страна някои от набелязаните за освобождаване играчи с обещанието, че сегашният треньор е пътник?! Тоест – трайте още малко, ние тоя ще го изгоним…

Пречи им на търговията.

Стойчо Младенов не е най-големият треньор на света, но в момента е единствената гаранция за духа и ценностите на ЦСКА. Без него остатъците от историческата институция рухват и това пролича особено ясно тази пролет. С разпродаден, разнебитен, направо посредствен тим треньорът остана на косъм от титлата. А този косъм беше скъсан от самите боклукчии, които за пореден път решиха, че им е по-изгодно да не се хвърлят в неясни инвестиции и амбиции за хипотетичната Шампионска лига. И отстъпиха реда на мераклията Кирил Домусчиев. Както по-рано го бяха сторили в полза на Гриша Ганчев и Тодор Батков… Какво правят тези титанични тарикати? Те си знаят, но за публиката бе очевидно, че през месец май т.г., точно в решителния етап от първенството, вратарят на ЦСКА Райе М’Боли беше „оперативно интересен“ срешу „Миньор“ и „Лудогорец“. С две думи – алжирецът загро-би своя тим като пусна три идентични гола в Перник и Разград, взе си последните заплати – по 25 000 евро на месец (?!), и изчезна по живо, по здраво. Подобни догадки са актуални и за още двама-трима от доверените играчи на собствениците

Сивата практика на „титаните“ за сметка на ЦСКА вече се е превърнала в закономерност, защото събитията се повтарят с математическа точност от четири години насам. Най-напред „армейците“ вземат аванс, а после по ноти го пропиляват като междувременна качват коефициента за „сензацията“. Успоредно върви и дежурната разпродажба по никое време на трансферната сергия. А импасът звучи по следния начин – не сме първи и затова не инвестираме, а не инвестираме, защото не сме първи?! Образцов „Параграф 22″ с ясни печеливши на входа и на изходи на схемата. А губещият е винаги един и същ… Точно на тази търговия с неуспеха на ЦСКА пречи Стойчо Младенов със своята пословична амбиция и затова „кучето на Павлов“ лае срещу треньора. Големият „армеец“ е спечелил много от футбола и няма как да пожертва името си заради тъмните комбинации на боклукчиите. А те от своя страна отлично знаят, че до месеци си отиват от Борисовата градина и затова на всяка цена търсят „последно десет“ в хаоса от покупко-продажби на свободни агенти. И никак не ги вълнуват съдбата на отбора и очакванията на привържениците.

Този път обаче Борисов & Иванов май удариха на камък, тъй като Стойчо не е нито временно пребиваващ като Андоне и Йовановски, нито дори вечен параван като Димитър Пенев. Екзекутора ще ги екзекутира с обществената си сила преди те да са му отрязали главата.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *