Станимир Флоров се договарял с нарко-мафиотите и корумпирани ченгета във вила край река Дунав!

Станимир Флоров

 Станимир Флоров има вила във видинското село Гъмзово, където тайно се е срещал с корумпирани ченгета и контрабандисти на наркотици и цигари, сигнализираха ни наши източници от крайдунавския град. Журналистическа проверка установи, че Флоров наистина е собственик на вила във видинското селце до границата. Оттам е и приятелят му Васил Василев, бивш шеф на РПУ-Видин. Висшите полицаи Флоров, Василев и Пламен Йоцов лъсна миналата седмица в разработка, която ги уличава в корупция.

Станимир Флоров е от София и няма нищо общо с Видин и околните села. Той наследява вилата от баща си Славейко през 2002 година, когато за втори път попада в полезрението на Националната служба за сигурност заради връзките си с престъпния свят.

Шефът на РПУ-Видин Васил Василев

Местни жители разказали пред източника ни от Видин, че са забелязвали софиянеца както наричали Флоров, да идва със скъпи автомобили и други хора във вилата си, но не са обръщали внимание. Той бил любезени вежлив с хората от селото. Те го познавали като сина на Славейко, но не предполагали, че се е издигнал в МВР повече от баща си.

Шефът на РПУ Видин Васил Василев, който също е в разработката за корупция и контакти с престъпници, е уволнен през 2000 година, защото осуетил разследване на прокуратурата за незаконно оръжие и го укрил от колегите си.

Бивш полицай от Видин си спомня, че когато Василев е уволнен заради оръжието, всички останали изненадани, защото той бил замесен в далеч по-големи далавери.

Сега бившето ченге си обяснява отстраняването на Василев с информацията от изтеклите документи, които го уличават във връзка със сирийски трафиканти на синтетични наркотици заради които разработката срещу него, приятеля му Флоров и Пламен Йоцов е кръстена „Араби“.

Там пише, че тримата често посещават магазин на бул. „Христо Ботев“ в София и се срещат като приятели със сирийци, които са замесени в трафик на наркотици. Вместо да ги разследват и да ги арестуват като международни трафиканти на наркотици, Флоров и компанията му от колеги слагат чадър над сирийците, като ги правят сътрудници, както години по-късно ще се случи и Христофорос Аманатидис – Таки.

„Според източника Флоров и Йоцов покровителстват лица, участващи в наркотрафик и канали за контрабанда за прехвърляне на стоки през границата, за което ползват услугите на обект „Мавър“. Флоров обяснявал, че паричните му средства идват от магазин на жена му“, пише в секретните документи, които изтекоха в интернет. Точно видинският полицай Васил Василев е разработван като обект „Мавър“ за корупция. В справката за Флоров обаче няма информация, че вилата му е ползвана за тайни срещи с араби и контрабандисти защото била сигурна и чиста откъм поставени микрофони.

Сред международните бандити, с които Флоров е уличен в нерегламентирани контакти, са Хасан Махер и ливанецът Адел Саркис. Вторият е по-любопитната фигура защото е офицер от ливанските служби, живее у нас по това време и активно се занимава с трафик на синтетични наркотици към Близкия изток. Срещу него има и няколко атентата.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *