Станимир Флоров невинен, по обвинение за източване на секретна информация!

Станимир Флоров

  На 19 февруари 2008 г. директорът на ДИА-МВР комисар Иван Комитски констатира, че подозренията срещу Станимир Флоров не са се потвърдили и са без покритие.

Пореден грандиозен скандал с висш служител на МВР избухна дни след като прокуратурата обяви, че полицията незаконно е подслушвала. Анонимен „доброжелател“ на шефа на ГДБОП Станимир Флоров разпрати до десетки журналисти имейл, съдържащ секретни полицейски Файлове – общо 350 страници.

Документите третират вътрешно разследване в МВР за теч на информация в периода 1999-2002 г., като един от заподозрените е настоящият шеф на ГДБОП

Той е разследван след постъпили сигнали, че контактува с престъпни авторитети. В изпратените 350 страници секретна информация обаче, няколко странници оневиняват Флоров. Тоест, подадените в компромата данни са опровергани! Точно тези страници обаче услужливи медии избягват да цитират.

Иван Комитски

На 19 февруари 2008 г. директорът на ДИА-МВР комисар Иван Комитски, позовавайки се на „наличните архивни документи“, констатира следното: „В хода на проверката не е получена никаква информация, която да потвърждава версията, че Флоров се възползва от служебното си положение за да подпомагане и протекция на престъпната дейност на обекта на ДОР с цел лично облагодетелстване“.

Източник от Софийската прокуратура бе категоричен, че стартира разследване срещу подателя на секретната информация.

„Ясно е, че анонимният подател е искал да навреди на Станимир Флоров, тъй като разпраща до медиите секретни документи от вътрешна проверка на МВР, която в крайна сметка е оневинила Флоров. Нито едно от подозренията, касаещи Станимир Флоров, не се е потвърдило. Почти няма висш полицай, срещу когото да не е била образувана подобна проверка – важни са резултатите и констатациите накрая. Освен това е престъпно да се вадят секретни документи от кухнята на МВР, които застрашават националната сигурност. Знаете ли в момента колко чужди служби превеждат секретните материали?“, коментира потресен столичен магистрат.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Станимир Флоров невинен, по обвинение за източване на секретна информация!"

  1. af   22.04.2013 at 9:57

    nevinen li si maika ti da ebaaaaaa myrsha dano umresh ti i cqloto ti semeistvo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *