Сретан Йосич изнасял ток от България за Сърбия

Сретан Йосич

  Сръбският мафиот Сретан Йосич дълго време е печелил десетки милиони евро годишно от износ на електроенергия от България за Сърбия. Това стана ясно от съдебния процес срещу бандата за поръчкови убийства „Килърите“, който се води в Шумен.

Един от свидетелите в процеса – бизнесменът Калоян Йорданов, разкри в съдебната зала, че заедно с Пешо Сумиста и с Янко Попов – Туцо е ходил няколко пъти в Белград, за да се среща с Йоца Амстердама. Йорданов обаче не посмя да потвърди думите на друг свидетел – Боян Джамалов, който преди 2 седмици оповести, че „Килърите“ са гостували на сръбския крал на дрогата, за да обсъждат серия поръчкови убийства, в това число и на премиера Бойко Борисов.

Христо Ковачки

„Пред мен не е ставало дума за такива мокри поръчки. Аз исках да изнасям ток от България за Сърбия чрез фирмата си „Бизнес енерджи“. В енергийния бранш се знае, че не може да продаваш електроенергия в западната ни съседка без санкцията на Сретан Йосич“, твърди Калоян Йорданов. Йоца Амстердама обаче не проявил интерес към предложението на родния бизнесмен, тъй като дружеството „Бизнес енерджи“ имало малък капацитет за пренос на електроенергия, а отстъпките, които правили родните ТЕЦ-ове на въпросната фирма, били доста под очакванията на Иосич.

Родни енергийни експерти твърдят, че от 10 години насам Йоца Амстердама напълно е монополизирал вноса на електроенергия от България към Сърбия. Балканският крал на дрогата въртял апетитния бизнес съвместно с Милчо Бонев – Бай Миле. В определен период от време престъпният тандем изнасял български ток дори за Турция.

Мнозина твърдят, че една от причините за зверския конфликт между Сретан Йосич и Христо Ковачки е свързана именно с посредническата дейност на олигарха от Самоков в износа на електроенергия за Сърбия. Йоца Амстердама осигурил на Ковачки апетитни поръчки в западната ни съседка, но нашият далавераджия имал дързостта да не отчита част от печалбата от износа на ток на ортака си – мафиот.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

6 Отговора за "Сретан Йосич изнасял ток от България за Сърбия"

 1. Александър Йорданов   03.08.2012 at 11:39

  Първо, аз съм Александър Йорданов, а не Калоян Йорданов. Второ, както казах в заседанието до сделка, с която да е свързан Сретан Йосич, не се стигна. Трето, не съм искал да изнасям електроенергия за Сърбия, а компанията, която представлявах изнасяше електроенергия за Сърбия. Не знам откъде сте взаимствали такива преразкази, но ви моля да бъдете по – коректни с информацията, която публикувате, защото можете да създадете множество проблеми на хората, които тя засяга. Приятен ден, Александър Йорданов

  Отговор
 2. Александър Йорданов   03.08.2012 at 11:46

  Не знам какво ми одобрявате на коментара, но преди това, очевидно статиите, които публикувате се нуждаят от одобрение!

  Отговор
 3. Александър Йорданов   03.08.2012 at 11:52

  Въобще Силвия, това което сте написала е предумишлена провокация.

  Отговор
 4. Александър Йорданов   03.08.2012 at 12:58

  А това: „В енергийния бранш се знае, че не може да продаваш електроенергия в западната ни съседка без санкцията на Сретан Йосич“, твърди Калоян Йорданов. Йоца Амстердама обаче не проявил интерес към предложението на родния бизнесмен, тъй като дружеството „Бизнес енерджи“ имало малък капацитет за пренос на електроенергия, а отстъпките, които правили родните ТЕЦ-ове на въпросната фирма, били доста под очакванията на Иосич.“ не знам кой го е казал, но определено не съм аз.

  Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *