Спират шахматиста – измамник Боби Феномена с апаратура на ЦРУ

Борислав Иванов - Феномена е неуловим и от ЦРУ
Борислав Иванов – Феномена е неуловим и от ЦРУ

  Заглушителна апаратура на ЦРУ беше вкарана в действие на международния шахматен турнир в Благоевград тази седмица. Целта на активното мероприятие на организаторите бе да се спре победният ход на Борислав Иванов – Феномена. За 26-годишния шахматист се твърди, че му подсказват с компютърна програма по неизвестен досега начин. Така Боби Феномена можел да стане и световен шампион, стига да поиска.

За да няма шменти-капели, на турнира в Благоевград била наета апаратура за радиоелектронна борба, използвана дори и в ЦРУ. Техниката заглушавала всички видове сигнали, кълнат се организаторите. Отделно от това на входа всички участници начело със заподозрения в шмекеруване нашенец били претърсвани с металотърсач. Взимали им мобилните телефони, химикалките и всичко по джобовете, преглеждали им дори копчетата на дрехите. Боби Феномена обаче май успял да излъже и уредбата на ЦРУ, съобщиха кибици от залата. Това станало в двубоя с хърватския гросмайстор Иван Сарич. „Борислав изигра странна партия, с някои изключително необичайни ходове, които няма как да не са от компютър“, дивят се хората. В крайна сметка мачът завърши наравно.

Борислав Иванов - ФеноменаИменно Сарич се разпищя миналата година срещу Боби Феномена на турнира в Задар, когато българинът бе насила съблечен, за да търсят устройства за подсказване по тялото му. Ако сега лъже, благоевградчанинът поне не прекалява. Той загуби една партия от гросмайстора Владимир Петков.

Заради обвиненията в измама към Боби Феномена най-малко 20 елитни шахматисти се отказаха от България и турнира в Благоевград. Тартор на групата на противниците му е гросмайстор Кирил Георгиев от съседния град Петрич. Той разправя, че Борислав Иванов използва някакви импланти в очите, чрез които получава информация какви ходове да играе.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *