Собственикът на хотел “Родина” Васко Нинов дължал на Коце Маца 25 млн. лв

Костадин Хаджииванов - Коце Маца

  Един от лидерите на черното тото в България Костадин Хаджииванов, известен повече като Коце Маца, е човекът, който е финансирал закупуването на 36-те килограма кокаин, намерени в автомобила на Васко Нинов в Гърция. Това се разбра от полицейски източници. Нинов и мафиотът от Петрич са имали среща преди месец, на която ескбанкерът горещо му се помолил да му даде пари, за да закупи дрогата. Рандевуто се е състояло в държава от Далечния изток.

Бившият собственик на футболен клуб „Беласица“ е преследван от Интерпол, но и до ден днешен не може да бъде арестуван. Хаджииванов е едно от основните лица на световната мрежа за манипулиране на мачове. Според публикации в гръцки медии в момента Коце Маца се намира в Макао, а не в Малайзия, каквато беше първоначалната информация. Града е специален административен район и няма споразумение подписано с Интерпол. До края на миналата година Хаджииванов е живял в Куала Лумпур. Тогава ръководи нелегална букмейкърска къща с един от известните организатори на манипулирани мачове сингапуреца Уилсън Радж Перумал, който вече е в пандиза поради уреждане на мачове във финландския шампионат. Обстоятелствата около самото искане на пари от Хаджииванов всъщност били изключително нагли. Нинов му е дължал отпреди 700000 евро.

Васил Нинов

Сумата е била натрупана от залагания на черно тото за резултати от футболни срещи. Васко обещал на гангстера, че не само този път ще му ги върне, но дори и ще бъдат дубъл отгоре. Но като последна услуга да му даде 300 000 долара, с които трябва да купи ценна стока, която вече предварително е уговорил и капарирал.

Ставало въпрос за 36-те килограма кокаин, с които Нинов беше гепен малко след като ги натовари в колата си от кораб, акостирал в Солун в началото на миналата седмица. За лош негов късмет дрогата е била купена от агент на американската служба за борба с наркотиците ДЕА. Щатските спецполицаи информираха за сделката гръцката полиция и така се стигна до акцията, при която бяха заловени общо 168 килограма кокаин. Заедно с Нинов беше закопчан и управителят на хотел „Родина“ Константин Георгиев, с тях заедно португалец и испанец. Коката е трябвало да бъде препродадена още в Гърция. Ако беше миналата успешно далаверата, Васко Нинов щеше да спечели 15 милиона евро, сочат сметките на антимафиотите.

Освен към Коце Маца, пак заради страстта си към залагания на черно тото възпълничкият бизнесмен имал да дава и едни 100 000 евро на Антон Петров – Хамстера. Коце и Хамстера като поставено лице на Трактора са босовете на нелегалния хазарт в България, твърдят ченгета. Шефът на „Родина“ бил затънал до шия в заеми. Той дължал 9 милиона евро на банка ОББ, близо 5 милиона лева към НАП и 4 милиона лева за неплатени осигуровки към работниците му към НОИ. Списъкът не свършва до тук. Общо към стотина са хората, които имат да вземат пари от него. Сумите са различни и варират от 1000 лв. до десетки милиони. Едно от тези лица е много известен бизнесмен, занимаващ се с хазартна дейност.

Да мами на едро, на Нинов му е нещо като старо хоби. През 1999 г. той преметна Гриша Ганчев с 1,9 млн. лева. Фирмата на Нинов „Ники стар“ купува гориво от „Литекс комерс“, но не плаща абсолютно нищо. Тарикатът използва фалшиви обезпечавания по плащанията на горивата. По това време сегашният търговец на кокаин завличай Държавния резерв като използва близкия бизнесмен до Ганчев – Страхил Димчев. Димчев сключва договора с резерва за ползване на гориво от националния фонд чрез фирмата си „Олимп груп“. Горивото трябва да се продаде от Нинов, който пък се задължава по-късно да го възстанови, а уговорката му с Димчев и с Ганчев е да си поделят печалбата. Това, разбира се, не става, като от цялата галимация Страхил Димчев е на минус 5 милиона лева.

Освен, че са го погнали кредитори, Нинов през последните месеци е бил повален и от сърдечни проблеми. Той изкарал инфаркт и в болница „Токуда“ му е поставен стент. „Преди две седмици дойде в рибния ресторант до „Родина“ и не можах да го позная. Беше бял като платно. Оплака се, че има сериозни проблеми със сърцето“, каза пред репортер негов партньор. В началото на юни Васко Нинов е получил оферта за продажбата на хотел „Родина“. Предложението е било 16 милиона евро кеш. Алчният наркотрафикант обаче отказал. Споделил на инвеститорите, че не би се разделил с хотела, който се намира почти в центъра на София срещу пл. „Руски паметник“, за по-малко от 20 милиона евро.

Стана ясно, че все пак Нинов ще се раздели със сградата, колкото и да не му се иска, и то за почти без пари. В светлината на новите обстоятелства и перспективата да лежи до края на дните си в гръцки затвор, за 22 август е насрочено общо събрание на акционерите на хотела. Вече върви мълва, че офшорна фирма ще сложи ръка на хотела и останалите лица в управлението на „Родина“ са съгласни на това. Бивши партньори на хотелиера дори подозират, че именно новият собственик му е скроил номера с кокаина и го е набутал в аферата.

Голяма част от служителките на фирмата му също са супер доволни от изненадващите събития около шефа им. Нинов официално е женен, но това по нищо не личало. В „Родина“ се носят легенди как 150-килограмовият мъж по цял ден висял в луксозния си апартамент, намиращ се на 11-етаж, и привиквал в стаята си камериерки и сервитьорки. Сексманиакът подлагал и на зверски унижения труженичките си. Например навръх Нова година пред очите на 300 негови приятели той съблякъл барманката му почти гола и я накарал да танцува и забавлява гостите му.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

3 Отговора за "Собственикът на хотел “Родина” Васко Нинов дължал на Коце Маца 25 млн. лв"

  1. Иванка Христова   16.06.2013 at 15:32

    В един вестник пишеше че този господин се издирва от полицията за участие в схеми за черно тото

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *