Скандал! Фирма на ДПС спечели търг за 30 млн. лв. преди провеждането му

Аталай Рамадан

  Грандиозен скандал ще разтресе Кубрат в най-скоро време, научихме от свои източници в родния град на Лили Иванова. Повод за него е търгът за воден цикъл на Кубрат на стойност от приблизително 30 млн. лв. Крупната сума привлича като магнит повечето фирми от бранша, които според изискванията подават документите си за участие до 18 февруари тази година.

„Търгът е напълно безсмислен, защото победителят е ясен още преди провеждането му“, заявиха възмутени пред нашите източници. Те са категорични, че победител ще бъде компания на ДПС, която играе за ГЕРБ е ДЗЗД „водна инфраструктура – Кубрат“, която включва 4 фирми. Те са „Пътно строителство“ АД – Добрич, „Монимекс“ ЕООД – София, „Понсстройинженеринг“ и „Аква конструкшън“ ЕООД.

Зад предизвестения победител стои лично депутатът от ДПС Аталай Рамадан, който командва цялата община. Освен като народен представител Рамадан бе замесен в скандал покрай бизнеса на сина си Ревин. Наследникът на народния представител от ДПС управлява една от ключовите транспортни фирми – „Юнион ивкони“. Любопитното е, че негов партньор в бизнеса е Ивайло Костадинов, избран за общински съветник от ГЕРБ в Дупница.

Янко Янков

Аталай Рамадан, които иначе е бил член на Комисията за борба с корупцията в два парламента, лично нарежда на кмета на Кубрат Ремзи Юсеинов ДЗЗД „Водна инфраструкрута – Кубрат“ да спечели, независимо че не е представила най-добрата оферта, категорични са нашите източници.

В схемата се намесва още един депутат от ДПС – Янко Янков, който е народен представител от Сливен. Хора от бранша твърдят, че той е личният покровител на „Монимекс“ ЕООД – София – една от фирмите под шапката не компанията победител.

„Всеки може да се досети какви са причините двама депутати от ДПС да настояват конкретен участник в търг да стане непременно победител. Подобно поведение винаги се мотивира със сериозен финансов стимул“, казват нашите източници.

Заради скандала с водния цикъл на Кубрат ще се проследи отварянето на документите на всички фирми. Ако ДЗЗД „Водна инфраструктура – Кубрат“ наистина спечели, ще се настоява да бъдат проверени офертите на всички участници, както и връзката на Аталай Рамадан и Янко Янков с компанията победител.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Скандал! Фирма на ДПС спечели търг за 30 млн. лв. преди провеждането му"

  1. В зандана !   28.03.2013 at 16:11

    Рамаданчо е съдружник с Тодор Бояджиев , кумеца на Цветанов !Той също е строителен предприемач.Дали няма да участва и той в голямото лапане ?

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *