Скандал! Таки – зачислен на работа в ГЕРБ!

Христофорос Аманатидис-Таки

  „Камен Балбузанов-Куката е сключил сделка с ГЕРБ. Управляващите слагат чадьр на престъпната му дейност.“

Тези скандални твърдения хвърли пред съда Георги Петков-Дачи по време на делото за стрелбата по плевенския наркобос Камен Балбузанов. В процеса Дачи беше осъден на 20 години затвор по съмнителни показания на жертвата.

Оказа се, че Куката го разпознал от репортаж по телевизията! Абсолютно същото се случва и с друга мишена на атентат – автокрадеца Ивайло Паунов-Джованито от Варна. Той също разпознава Дачи по телевизията и заявява в РПУ, че това е човекът, който през 2005 г. се е опитал да го убие. И по това дело Дачи е осъден на 20 години затвор.

По време на плевенския процес Георги Петков-Дачи прави много интересно разкритие пред съдиите. Ето какво заявява той за отношенията на наркобоса Камен Балбузанов-Куката и управляващата партия:

„Не съм извършил опита за убийство на Балбузанов. Не го познавам, но съм чувал, че е криминален тип с много висящи дела.

Камен Балбузанов - Куката

Съдят ме, защото акцията на вътрешния министър по задържането ми в София се провали и ме пуснаха от ареста. След 6 дни Балбузанов уж ме бил разпознал по телевизията. Той е лъжесвидетел под опеката на МВР, защото са му обещали облаги.

Куката има сделка с ГЕРБ да не го закачат до края на мандата си. Прокурорът по делото е компрометиран, но не мога да докажа това, което знам. На 20 ноември 2009 г. си бях у дома, празнувах две години от сватбата със съпругата си“.

Подобни твърдения за връзки на ГЕРБ с организираната престъпност по знакови дела не са рядкост. Само преди месеци подсъдимият по делото „Килърите“ Васил Костов разказа как Бойко Борисов е участвал в сбирки на мутри и намекна за наркотрафик. Въпреки, че тези изявления са направени по време на съдебни процеси, е трудно да бъдат отминати с лека ръка.

Георги Петков - Дачи

Въпросният герой и доверено лице на ченгетата Камен Балбузанов-Куката цяло лято не слезе от медиите. Любовникът на Русата Златка вилня заедно с нея и пребива хора из баровете в Слънчев бряг. Последствия обаче нямаше. Това не е случайно. Куката се е бетонирал покрай дебелите си връзки с високопоставени полицаи, близки до политическото ръководство на министерството от ГЕРБ. Освен това той е сред най-приближените хора на наркобоса Христофорос Аманатидис – Таки.

Куката, както и босът му Таки от години са известни като информатори на ченгетата. „Куката напълно оправдава полицейския си прякор – казват запознати. Според тях той и неговият бос Таки, който прекарва дните си под домашен арест в луксозен хотел в Дубай, поддържат изключително тесни контакти с емисари на ГЕРБ.

Наближаващите избори вдигат още повече цената на Куката и Таки. Те не само финансират партийната каса, но изпълняват и чисто организаторска работа за управляващата партия. Куката има широка мрежа от наркодилъри из страната. Както показва опитът досега, ГЕРБ обича да мобилизира по време на избори криминалния контингент, за да всява респект в електората и политическите си противници. Куката вече бил обработен как да действа, разкриват хора от неговото обкръжение. Методическата помощ била оказана лично от шефове в ГДБОП.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *