Скандал! Съдят Карбовски за 3 милиона лева!

Карбовски не изглежда притеснен от съдебните дела
Карбовски не изглежда притеснен от съдебните дела

  Продуцентска компания „Телеман“, която бе работодател на Мартин Карбовски в Нова телевизия, е завела 8 дела срещу него за рекордните 3 милиона лева, научихме от доверени лица. Съдебните искове са за нарушения по договора им и кражба на интелектуална собственост. Журналистът, който водеше продукциите „Отечествен фронт“ и „Директно Карбовски“, е обвинен от бившите си шефове и в погазване на журналистическата етика.

Собственикът на „Телеман“ ЕООД Боян Петков е възмутен, че след бягството си в TV7 Карбовски излъчва материали, снимани с оператори и камери на бившите си началници. Но още по-ядосан е от факта, че журналистът си обрал крушите и отишъл при конкурентите, въпреки че не бил свободен агент, а имал обвързващ договор с продуцентите си до средата на 2014 г. Заради дезертирането Петков брал срам пред Нова телевизия, тъй като фирмата му от своя страна имала контракт с медията, че ще произведе над 120 епизода от „Отечествен фронт“ и „Директно Карбовски“. Да, ама как да заснеме всичката тази продукция, след като водещият е духнал?!

Мартин Карбовски „В нашия сектор явно договорите не значат нищо, след като в конкретния случай този трансфер се случи“, гневи се Силвия Зурлева, член на борда на директорите на „Нова броудкастинг груп“. Тя и колегите й са бесни и задето имената на двете нови предавания на Карбовски по TV7 са сходни със заглавията на продуктите, които правеше в Нова. Освен това според тв босовете „Предаването на Карбовски“ и „Фронтова линия“ са аналогични и като формати с предишните две шоута.

„В договорите ни неустойките са реципрочни. При положение, че бяхме прекратили отношенията си с водещия, щеше да е наложително да му се издължим с абсолютно същата сума. Според контракта ние не бяхме началник и подчинен, а партньори и съм безкрайно изненадан и огорчен от случилото се“, коментира скандалната рокада на Карбовски главният режисьор на „Телеман“ Николай Русакиев. Когато научил решението на Карбовски да се мести, той бил шокиран. Не можел да повярва, че човек, когото са направили известен, постъпва толкова нагло.

Мартин Карбовски От фирмата разправят, че преди да изгрее на екрана на Нова Мартин имал дългогодишен журналистически опит, но това било едно от малкото неща, с които можел да се гордее в професията си. Кариерата му в печатни издания и предавания на БНТ не му била напълнила банковите сметки, а Популярността му била доста умерена. В Нова телевизия обаче изведнъж му потръгнало като по вода и животът му станал песен. „Започна, интервюирайки циганите, а сега вече разговаря с Борисов, Станишев и Първанов като с равен“, палят се от „Телеман“.

Режисьорът Николай Русакиев е човекът, реализирал предаванията на Карбовски през последните 8 години.

Двамата се познавали още от студентската програма „Ку-ку“, покрай чиято редколегия се навъртали на младини. По-късно Мартин останал в „Каналето“ с Камен Bo, a Русакиев отишъл със Слави в „Хъшове“.

От свои източници научихме, че Карбовски имал за себе си оправдание защо е постъпил така радикално с Нова. Той недоволствал, че Кеворк Кеворкян бил фаворизиран в медията и му отмъквал най-важните гости, канейки ги в своята „Всяка неделя“. ВИП събеседниците логично предпочитали трибуната на арменеца и Мартин виждал бая зор да си прави предаванията с по-непопулярни личности.

„Претенциите му са неоснователни. Нова има съвсем ясни уговорки с Кеворк, които по никакъв начин не засягат Карбовски и работата му. А и предаванията му се излъчваха преди „Всяка неделя“ и не може да обвинява Кеворкян за проблемите си с гостите“, категорични са от телевизията.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *