Скандал! Отново ще вдигат тока през ноември!

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране готви поредното отупване на клиентите като брашнен чувал. Поредното свличане на кожа от гърба, на някои хора вече и кожа не им остана и си отидоха.

Докато все още повечето от нас се опитват да преодолеят  13-процентното увеличение от юли на тока, вече ни се готви ново такова. Това заяви самият председател на ДКЕВР Ангел Семерджиев. Без свян Семерджиев обяви новината за ноември, нищо че българите все още не могат да преглътнат  ценовия шок, надвиснал над доходите им от началото на този месец. Същевременно нивата на безработицата са в големи размери и

Електромер

критериите за наемане на работа са меко казано абсурдни. Оправданието за новата ценова бомба е отново т.нар. „зелена енергия“. Според словесната еквилибристика, сега се повишавала цената на тази енергия, но някога в бъдеще, това пък щяло все да ни поевтини електричеството. Това звучи като бъдеще неопределено време, да не кажем като подигравка с гражданите. Как точно ще стане това имагинерно събитие в бъдещето, никой не се нае да обясни. Все пак тези новини едва ли тревожат Ангел Семерджиев, с оглед на неговата „скромна“ заплата от 8000,00 лева месечно. От опозицията веднага заподозряха, че резките скокове на тока са продиктувани от желанието на правителството

Ангел Семерджиев

да се налеят свежи средства в НЕК. Според тях, Националната Електрическа Компания била доведена до фалит през последните две години и била на път да спре да обслужва банковите си заеми. На ръба на фалит е, защото вместо да се ремонтират остарелите съоръжения от преди 40 години, парите се изпариха. Който иска нови съоръжения да си плаща частно, недоволстват клиентите. Значи даваме пари за нещо и когато ни потрябва, пак частно да се оправяме, жалват се потребителите.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Скандал! Отново ще вдигат тока през ноември!"

  1. Петя Симеонова   13.07.2012 at 10:48

    Чудесно казано, хубаво ще е да се коментират истините. От живота такъв, какъвто е. По този начин изразявайки позицията си, се борим и постигаме отстраняване на негативните тенденции.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *