Скандал! МВР узаконили 40 нелегални пистолета на братя Галеви!

Пламен Галев и Ангел Христов

  Укрилото се от правосъдието престъпно дуо Пламен Галев – Ангел Христов е съумяло да наложи гангстерски терор над Дупница и региона с активното от МВР съдействие.

За пореден път става съвсем явна подкрепата, която силите на реда оказват доста години на Галеви. Това се разбира ясно от съдържанието на официалния опис за законното притежание на огнестрелните оръжия на „братята“.

От направената справка за собствеността на Ангел Христов и Пламен Галев, която е предоставена на медиите от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, става ясно, че мафиотите и хора от тяхното най-близко обкръжение притежават, няколко автомата „Калашников“, дузина ловни карабини, 40 бойни пистолета и други различни видове огнестрелни оръжия.

Безспорен първенец по тежко въоръжение е Пламен Галев, който е собственик на 7 пистолета и 2 револвера „Смит и Уемсън“. Сред пищовите на престъпника се открояват 4 с марката „Глок“. Бившият командос е рекетирал на воля в Дупница и в региона, плашейки жертвите си и със „Зиг Зауер“, „Деивис“ и „43″. Всичките девет патлаци на Галев събират общо около сто патрона, които без никакъв проблем биха моги да убият човек. Водачът на рекетьорската група е направил регистрация в МВР и на 3 ловни карабини.

Другият брат – Ангел Христов, също притежава боен арсенал, който би му стигнал да въоръжи цялата дупнишка полиция. Гангстерът е регистрирал в МВР 8 пистолета, 4 пушки, един револвер и 2 ловни карабини.

Владимир Ангелов – Стъклето, сочен от мнозина като щатния убиец на Галеви, е с разрешителни за 3 автомата „Калашников“, 2 пистолета и револвер, издадени за нуждите на охранителната му фирма, пазеща имението на „братлетата“ в Ресилово.

Георги Градевски – Конана, Красимир Оков, Апостол Чакалов – Тоци и други от свитата, придобили известност като главорези на Галеви в процеса за рекет срещу бившите барети, също са се движили запасани с по два-три законни пистолета. Общата бройка само на пищовите, с които законно са се въоръжили гангстерите от Дупница, е 40.

Скандалното в случая е, че оръжейният арсенал на Галеви и бандата им е придобит с разрешителни от служба КОС към МВР. Процедурата за издаване на разрешения за огнестрелни оръжия е изключително сложна, като за всяко отделно оръжие кандидатът трябва да предостави куп бумаги в МВР и да се аргументира писмено поради каква причина купува и регистрира съответното оръжие.

Не е известно как Пламен Галев и Ангел Христов са съумели да предоставят на МВР документи от Национална следствена служба, които са удостоверили, че срещу тях няма наказателни производства за умишлени престъпления и че те не се разследват за криминални деяния.

Защото първото следствено дело срещу Галеви е от далечната 1998 г., когато срещу тях е повдигнато обвинение за отвличане ПС чл.143, ал.1 от тогава действащия Наказателен кодекс. Братята са разследвани за престъпление от 1994-та, когато похищават тогавашния шеф на ВиК – Дупница Ангел Малинов, впоследствие влязъл в парламента като депутат от СДС.

Преди да се сдобият с разрешителни за оръжия от Служба КОС към МВР, срещу Галеви е повдигнато и следствено дело № 179 от 1997 г. по член 214 от Наказателния кодекс – за рекети и изнудване. Именно заради това, а и за други престъпления на „братята“ бившият шеф на МВР Богомил Бонев ги уволнява като служители на полицията.

По разпореждане на Богомил Бонев срещу Пламен Галев, Ангел Христов и компания през 1997-а е заведена и разработка „Рекет“. В нея става дума за подполковник Иван Константинов – директор на РДВР в Кюстендил и подполковник Стоян Ушатов – шеф на РЗБОП – Кюстендил. Двамата през 1996 г. успели да покрият над 50 тежки престъпления на вилнеещите ченгета Ангел Христов, Пламен Галев и Владимир Ангелов – Стъклето.

„Ако наредбата, която важи за издаването на разрешителни за оръжия наистина се спазваше, братя Галеви и техните хора не биха регистрирали в МВР дори един газов пистолет. Вместо това обаче ченгетата са въоръжили до зъби мафиотите и са им помогнали усърдно за поробването на цял един регион“, констатират в Дупница.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *