Скандалният ректор Величко Адамов върти пари с банкера Георги Цветанов

Величко Адамов

  Ректорът на Стопанската академия в Свищов Величко Адамов се разследва за финансови далавери. Делото, което се намира в Националната следствена служба, изяснява как ректорът е оставил над 1 милион лева на депозит срещу смущаващо ниска лихва в клона на „Инвестбанк“ в Плевен. Въпросният трезор, както е известно, е оглавяван от Георги Цветанов, който се прочу като лъжесвидетел по делото „Октопод“.

Георги Цветанов

Скандалното е, че такава голяма сума пари на икономическия институт е депозирана при изключително неизгодни условия. Банката може да оперира с тях, а Академията на практика само губи, категорични са отлично запознати икономисти.

Банкерът и ректорът са изключително близки още от времето, когато Дветанов е студент в Свищов. Преди години той започнал да захранва с картини на покойния вече художник Венцислав Тулешков Стопанската академия и лично ректора Величко Адамов. Още тогава сметките на икономическия институт в Свищов били преместени в клона на „Инвестбанк“ в Плевен.

Както вече бе писано, Георги Цветанов, който бе разследван в престъпление, за източването на Първа частна банка в Плевен, през годините е привличал в „Инвестбанк“ пари на държавни организации при изключително ниска лихва. Тези факти станаха известни по време на процеса „Октопод“. Държавното обвинение обаче удобно се направи на разсеяно, вместо да повдигне обвинение на Цветанов. Друг е въпросът дали пък това не е прокурорска хватка, с която свидетелят се държи изкъсо.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *