Синът на олигарха Миню Стайков заминал на екзотична екскурзия за да не го арестуват!

Стайко Стойков

  Преди два месеца МВР арестува банда за точене на ДДС, на върха на която стоял наследникът на Миню Стайков – Стайко. Обявената щета за държавата е над 50 милиона лева. Чрез фиктивни фирми, контролирани от Стайков и хората му, те намалявали дължимите данъци на реални дружества и така точили бюджета.

Стайко Стайков обаче не е открит на територията на България. Предполага се, че богаташкият син е заминал до екзотична дестинация, предупреден, че му се готви арест. Заедно с него е и дъщерята на друг олигарх – Александра Арабаджиева. Баща й Ветко е крупен хотелиер, а със сватбата между младите двете фамилии окрупниха бизнеса си.

Миню Стаков

Разбра се още, че от месец текат усилени преговори на Миню Стайков с хора от средите на управляващите. Алкохолният бос, собственик на завода в Карнобат, бил твърдо решен да спаси отрочето си с цената на всичко.

Неслучайно шефът на ГДБОП Станимир Флоров публично обяви, че ченгетата знаят къде се крие Стайко Стайков, но не казват защо не го връщат в страната. Справка в страницата на Интерпол показва, че той не е пуснат за издирване.

Източници твърдят, че преговорите скоро ще приключат и Стайко ще се завърне в родината. Миню Стайков не веднъж е проявявал щедрост към управляващите партии и бил убеден, че го натискат за пари преди изборите през юли.

Любопитното е, че изчезналият наследник на алкохолния бос е искал преди време от голяма застрахователна компания над 300 хиляди лева, научихме от достоверни източници.

Стайко Стайков си купил модерно „Бентли Континентал“ от Англия. След това го застраховал против кражба. Не е ясно какво се е случило с модерната лимузина, но през март миналата година Стайко Стайков внася иск в съда срещу застрахователя, за да му се изплатят 300 бона. От компанията отказват.

Бентлито е поредната придобивка в гаража на 24-годишния Стайко. С него той бе засечен да шофира с 250 километра в час по магистрала „Тракия“, докато отива към Пловдив.

Изненадващо през август Стайко Стайков оттегля иска си заради бентлито, което според източници е обявено за откраднато, а всъщност е продадено в чужбина.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *