Синът на Иван Драшков – бизнес партньор с Баретата и Брендо

Иван Драшков-младши не крие бизнес партньорите си

  Синът на Иван Драшков – Иван Драшков-младши, се прочу като един от най-младите милионери у нас. Оказва се обаче, че той е в тесни бизнес контакти с фирми, които са близки до арестувания кокаинов бос Евелин Банев-Брендо. Достатъчно е да се погледне сайтът на фирмата на младия Драшков. Там като партньори са посочени фирмите на строителния предприемач Николай Галчев. За него медиите вече писаха, че е легализирал мръсните пари на Брендо в крупни строежи из столицата, по черноморските курорти и в Банско.

Фрмата на младия Драшков – „Ай Ти Ди Груп“ ЕООД, и „Галчев инженеринг груп“ АД влизат неотдавна в консорциум „Мусала 2011″. Журналистически разследвания разкриват опита им да спечелят огромна поръчка за 749 708 лв. без ДДС от Българския туристически съюз за доизграждане и ремонт на хижа „Мусала“. Председател на БТС е кметът на Благоевград Костадин Паскалев. Поръчката обаче е спряна след решение на Комисията за защита на конкуренцията. Оказва се, че втората компания, допусната до търга – „Главболгарстрой“, е предложила доста по-ниска цена и по-кратък срок за изпълнение, но въпреки това на първо място излизат Галчев и синът на Драшков.

 Младият милионер има и тесни бизнес връзки с още една Знакова фигура на прехода Златко Баретата, фирмата на Драшков-син „Ай Ти Ди Груп“, както е известно, вдигна луксозния комплекс „Езерото“ в ж.к. „Дружба“.

Оказа се обаче, че земята под комплекса през 2007 г. е купена от фирма „Билдко“ ООД. Собственик на 35 процента от нея е скандалният иракчанин с български паспорт Самир Франсис.

Неотдавна бе разкрито, че той е бил управител и съсобственик във фирма З.Е.С. ООД, в която е бил акционер и разследваният за наркотърговия Златко Баретата. Въпросният франсис се сочи от спецслужбите и като гарант по скандални сделки със синтетични наркотици за Близкия изток.

Както бе писано вече, Самир Франсис е бил съдружник и в две фирми с премиера Борисов и с руския мафиот Константин Циганов. Франсис и Циганов са направили заедно фирма „СИТ-1″. Франсис и до днес фигурира във фирма „Прайхим“, а там негови съдружници са били Бойко Борисов и депутатът от ГЕРБ Пламен Тачев. Дружеството е основано в Червен бряг и се занимава с производство на сапуни.

Франсис има близки контакти и с Цветлин Йовчев. Шефът на президентския кабинет си е купил жилище от неговата фирма „Билдко“ в началото на 2010 г. в Бояна.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *