Синодът се гласи за нов Патриарх!

Светият Синод

Според близки до светите старци източници, нищо че Дядо Максим  е жив, в православната ни църква усилено се готвят за нов Патриарх. На предстоящия тепърва църковен събор, отците ще гласуват нови промени в устава за избор на църковен глава и митрополити.

А дотогава ще има и нов избор на делегати, които от своя страна да участват на събора. Тези делегати се избират за четири годишен срок, като от тях зависи избора на нов църковен глава на Българската Православна Църква. Мандатът на сегашните епархийски избиратели изтича до края на годината, което от своя страна пък съвсем съвпада с новия редовен събор. Тъкмо това даде старт на новата задкулисна борба на митрополитите, всеки иска да наложи свои хора и поповете се ритат под масата

светите старци

здравата, къде с компромати, къде с анатеми и досиета. Това е и главната причина за зачестилите напоследък скандали и засилената активност на църквата. Сега дори нагласят устава в полза на пловдивския владика Дядо Николай. По канона, Патриархът на българите не може да е по млад от 50 години и да не е бил митрополит поне пет години, а Николай е на 43 години – оплакват се поповете и го сочат като най-вероятния наследник на Дядо Максим.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *