Свидетелят по “Октопод” Пламен Устинов рекетирал възрастен съселянин и после го пребил

Пламен Устинов

  Прочулият се като главен свидетел по делото „Октопод“ Пламен Устинов тормозел от години съселяните си в Глогово, оплакаха се те.

Изпокара се с всичко живо – разказват хората.

– Наляво-надясно се хвали, че има връзки на върха. Плаши ни с разни Форовци и Цветановци. Тук повечето сме роднини, но той се държи като бандит. Затова в село го кръстиха Осман рекетьора.

Славата на Пламен Устинов като побойник била от много време. Преди две години той пребил бай Ангел Радев от Рибарица, дългогодишен горски работник, без да има никаква причина.

„Бай Ангел е познат на цялата околия възрастен човек, от много време работи в горското – обясняват местните. – Беше дошъл да си купи закуска и кафе от магазина в края на Глогово. Отнякъде изскочи Устинов и започна да го удря по главата.

Очевидецът Филип Александров е заплашван със сопа от Устинов

 Бай Ангел падна. Излязохме да видим какво става, Устинов побегна. Вдигнахме бай Ангел, измихме му очите и той ни разказа, че преди няколко дни Пламен го спрял на пътя и му поискал пари. Така, без никакъв повод, трябвало да му даде пари!“

След побоя Ангел Радев подал оплакване в полицията и прокуратурата в Тетевен. След време го извикали и му казали да си оттегли жалбите. Устинов щял да му плати 5000 лева, само и само да не го съди. Така и станало.

Бай Ангел казал, че си е оттеглил жалбата, а Устинов му дал някакви пари.

Пред хора от Глогово тези дни бай Ангел казал, че е готов да потвърди за побоя, още повече, че тогава си извадил и медицинско.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *