Свалят гащите на Централна гара до зимата!

Гащите на Софиянски

Петър Диков – главният архитект на столицата обеща да свали ромската шатра от Централна гара. Според архитекта съоръжението е станало опасно и не отговаря на съвременните изисквания за безопасност. Освен това за пореден път общината ще направи преустройство на пред гаровото пространство.

Това е особено необходимо, още повече след като заработи и спирката на метро станцията. Платнището ще даде предоставено на спортното министерство.Там то ще бъде прибрано и използвано по време на спортни прояви. „Шатрата“ на Централна гара е една от единадесетте опасни постройки в София, който ще бъдат или санирани или съборени до есента, както обещаха на софиянци общинарите.

Централна гара е средище на бездомни от цялата страна

Конструкцията бе издигната през мандата на Стефан Софиянски като столичен кмет през 2003 година. Затова и именно шатрата е популярна сред хората  като „гащите на Софиянски“. Тогава за това съоръжение, общината заплати  1,6 милиона лева, като фирмата която го издигна даде 20 годишна гаранция. Но тази зима, тежките студове видяха сметката на платнището и то се скъса под напора на натрупалите се снежни маси върху него. За щастие аварията бе засечена на време и така се избегнаха жертви сред минувачите.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/Aa_d9T1ehzQ

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *