Сашо Апашо влиза в затвора!

Александър Томов отново под прицела на Темида
Александър Томов отново под прицела на Темида

  Новият спасител на ЦСКА Александър Томов е на път да стане първият политик, влязъл в затвора. До месец съдът трябва да потвърди или отхвърли 9-годишната присъда, която Лупи получи на първа инстанция.

Той бе признат за виновен по обвинението за ощетяване на металургичния комбинат „Кремиковци“ с 26 милиона лева. В комбина с Иван Иванов, който е бил член на Управителния съвет, са присвоили недвижими имоти на комбината – хвостохранилище и общежитие на стойност над 7 милиона евро. Те са прехвърлили собствеността, без за нея да бъде платено. Освен това Сашо Апашо, както е известен във футболните среди бившият вицепремиер, е разпродал машини и съоръжения на „Кремиковци“. Според обвинението далаверите на Томов са му докарали 36 милиона лева, но съдът успя да докаже кражба за едва 7 милиона евро. Лупи обжалва 9-го-дишната присъда и до месец очаква решението на следващата инстанция.

Ако той влезе в затвора, това на практика ще означава края на футболен клуб ЦСКА. В момента „червените“ бият наред в първенството, но това се дължи повече на мотиваторските качества на старши треньора Стойчо Младенов, отколкото на финансовата стабилност в клуба.

Александър Томов Всеизвестно е, че в касата на 31-кратните шампиони нямат пукнат лев, а сегашното ръководство се отказа дори от парите, които имаше да взима за Александър Тонев, само и само „Титан“ да се разкарат от клуба. „В сегашното положение никой не иска да инвестира в ЦСКА. Спонсорите бягат от „Армията“, тъй като не се знае утре Лупи в затвора ли ще е или на свобода. Ако все пак съдът го оправдае, клубът може да тръгне нагоре“, прогнозират бизнесмени, симпатизиращи на ЦСКА.

В момента Сашо Апашо дърпа изцяло конците в Борисовата градина, въпреки че не се води на длъжност в ЦСКА. Причината е, че на първа инстанция магистратите решиха да лишат Томов от право да заема ръководни държавни длъжности, както и да упражнява професии, свързани с материална отчетност. Затова по документи големият шеф в ЦСКА е протежето му Александър Тодоров.

Двамата бяха комбина и при предишния си престой на „Армията“. Тогава те докараха най-титулувания български клуб до фалит и отнемане на лиценза за евротурнирите.

Лупи обаче не беше осъден за престъпленията спрямо червения клуб. Обвиненията към него и бившия финансов директор Александър Гарибов бяха за кражба на 3,5 милиона евро от клубната каса, но така и не се доказаха.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *