Румен Николов – Пашата трупа милиони от държавни поръчки

Румен Николов - Пашата

  Румен Николов – Пашата почти 4 години колеше и бесеше в Спортното министерство, където министър Свилен Нейков козируваше пред Димитър Стефанов – Митко Каратиста. За периода 2009-2012 г. Фирми от орбитата на Румен Пашата активно печелеха обществени поръчки за строежи и ремонти на спортни обекти в цяла България.

Друга солидна далавера на боса от СИК, бе подкрепена от Бойко Борисов и Цветан Цветанов, и бе свързана с печеленето на обществени поръчки на две охранителни фирми – „Боду COT“ и „Мултифорс“. И двете дружества са управлявани от хора на Димитър Стефанов – Каратиста и охраняват предимно държавни обекти. Само за отминалата 2012-а фирмите „Боду COT“ и „Мултифорс“ са спечелили обществени поръчки на обща стойност над 70 милиона лева.

Митко Каратиста

Димитър Стефанов – Каратиста вече е разследван от прокуратурата и по сигнал за измами с регулацията на терени в Панчарево и в село Лозен. „Статутът и регулацията на апетитни терени масово бяха променяни – те придобиваха статут на земеделска земя 9-а категория и след това държавата ги продаваше на фирми на Митко Каратиста за по 15 000 лева на декар. Впоследствие Каратиста препродаваше придобитата земя за 200 000 евро на декар. По подобна схема са продадени около 400 декара в Панчарево и около 250 декара в село Лозен, където сега се строи луксозен жилищен комплекс“, разкрива столичен общинар.

Далаверите са се движели с участието на двама кметове – люлинския Милко Младенов, който бе и заместник областен управител на София в периода 2009-2011 г., и кмета на „Надежда“. Кметицата на община „Овча купел“ също е участвала в престъпни схеми по смяна на статута на терени. Дамата е интимна приятелка на кмета на „Люлин“ Милко Младенов, който още от средата на 90-те на миналия век е известен като човек на Румен Николов – Пашата.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *