Румен Николов – Пашата рекетирал наркодилъри – отнел им бизнеса с пиратски дискове

Румен Николов - Пашата

  Небезизвестният Румен Николов – Пашата, един от най-приближените на премиера Борисов, рекетирал преди години част от издирваните от МВР собственици на 12-те тона хашиш, заловени в софийското село Мировяне. Това разкри отлично запознат с аферата, която се разиграла преди няколко години.

Заподозрените за рекордното количество хашиш са скандалните софиянци Атанас Спасов, Димитър Готев, Людмил Герасков и Стефан Йорданов. През годините на прехода имената им изплуват в най-различни афери. Те обаче винаги излизат сухи от тях.

Преди години те са съдружници с Марко Михайлов, известен музикален издател, собственик на мощната звукозаписна фирма „Маркос мюзик“ и производител на пиратски компактдискове. През 1998 г. той беше намерен застрелян със собствения си пистолет. Полицията обяви смъртта му за самоубийство.

Бойко Борисов доволен от заловената дрога

Приживе Марко Михайлов е президент на NTI холдинг, в който собствениците на хашиша са негови съдружници. По това време те са в изключително печелившия бизнес с пиратски компактдискове, разказват отлично запознати. В онези години България е на второ място след Китай в черния списък на рисковите държави, в които не се зачитат интелектуалните права.

Точно тогава обаче на сцената излиза Румен Пашата и неговите хора започват да натискат групата на Спасов и Герасков. Според източниците, в резултат на този натиск те били изтласкани от печелившия бизнес с менте дисковете. Накарали ги и да прехвърлят редица скъпи имоти на лица, свързани с Пашата.

След това Атанас Спасов, Людмил Герасков и приятелите им се преориентирали към фалшив алкохол.

12-те тона хашиш заловени в софийското село Мировяне

В края на 90-те години имената им гръмват в грандиозна далавера, свързана с контрабанда на спирт. Те са арестувани, след като става ясно, че внасят от Чехия уж на временен внос плодове със спирт. Оказва се обаче, че от спирта правят алкохол, а след това пълнят бидоните с вода и ги изнасят. За да скрият следите си, те прехвърлят фирмите, вносители на плодовия сироп, на различни подставени лица бушони. По тази схема успяват да превъртят милиони литри спирт. Въпреки арестите Атанас Спасов и Людмил Герасков успяват да се измъкнат сухи от аферата.

Следващият им бизнес става контрабандата на цигари. Те минават по същите пътища, по които преди това прекарват спирта. Митничари обаче откриват в софийското село Негован голяма пратка от нелегалните цигари.

След това компанията на Атанас Спасов и Людмил Герасков се принуждава да затвори и този печеливш бизнес. Минават няколко години и бандата отново е на сцената. Този път скандалът избухва, след като в Солун са заловени близо 5 тона хашиш. Оказва се, че дрогата идва от Мировяне, където компанията на Спасов и Герасков е наела склад. В Гърция обаче е арестуван шофьорът на камиона, превозвал хашиша. Той е осъден, а Спасов и Герасков пак успяват да се скрият. Сега те отново са в нелегалност.

Отлично запознати твърдят, че през годините на прехода бандата им е имала полицейски покровители. Любопитно е, че техен съдружник е и бившият служител в НСБОП Бончо Бончев.

Днес името му излиза освен в няколко фирми, свързани със Спасов и Герасков, но и в Асоциация „Служители на МВР, paботили и работещи срещу организираната престъпност“. Както се вижда от интернет страницата й, тя е учредена на 16 юни 1997 г., в разгара на дейността на Спасов и Герасков.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Румен Николов – Пашата рекетирал наркодилъри – отнел им бизнеса с пиратски дискове"

  1. Pingback: keto donuts

  2. HenryNed   14.09.2021 at 20:35

    tango gay dating
    gay dating simulation
    [url=“http://gay-singles-dating.com/?“]good gay dating websites[/url]

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *