Румен Николов – Пашата и доверени лица на Бойко Борисов – акционери в “Надин”

Румен Николов – Пашата и Бойко Борисов

  Арестуваните шефове на фирма „Надин“ Радослав Босилков и Огнян Шопов са подставени лица и бушони, които прикриват истинския шеф на дружеството. Това твърди предприемач, който също е в бизнеса със скрап и многократно е натискан да се откаже, въпреки че е сравнително малък играч на пазара.

В началото на август бяха арестувани управителите на фирма „Надин“, която купи „Кремиковци“ с друго подставено лице – Лъчезар Варнаджиев. Това са Радослав Босилков и Огнян Шопов, както и братът на Варнаджиев – Павел. Всички те са управители на фирми, които според МВР били източили над 20 млн лв. ДДС от бюджета с фиктивни сделки.

Румен Николов – Пашата

Това, което се премълчава обаче, е, че крайният собственик на веригата от фирми. „Надин“ е офшорно дружество, а кои са акционерите там, е пълна загадка. Наши източници твърдят, че това са Румен Николов – Пашата и две доверени лица на премиера Бойко Борисов.

„Пари наистина са точени от фиктивни сделки, като най-облагодетелствана е „Надин“. Само че арестуваните са бушони и дори не подозират кой стои зад фирмата. Подписват каквото им се каже от посредник между истинските собственици и тях. Далаверите на „Надин“ рано или късно ще лъснат. Затова са решили сега да арестуват бушоните, за да кажат един ден – ето ги виновниците.

Например това момче от Белене – Варнаджиев, на което му продадоха завода в Кремиковци. Какъв дедесар е той, абсолютен бушон. Хвърлят прах в очите на хората“, разказва източникът ни от средите на бизнеса със скрап. Неговата прогноза е, че бушоните, назначени за управители на „Надин“, ще бъдат осъдени условно и пуснати по живо, по здраво. Парите обаче, които са източени от ДДС, никога няма да се лъснат в хазната.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *