Росен Плевнелиев построи 2 бизнес сгради на Киро Японеца за 15 млн.!

Росен Плевнелиев

  Президентът на България Росен Плевнелиев е спечелил милиони левове от съвместна дейност с ромския бос от факултета Кирил Кирилов – Киро Японеца.

Запознати с биографията на държавния глава сензационно разкрива, че вече несъществуваща строителна фирма на Плевнелиев е вдигнала фамозния бизнес център „Сегабилдинг“ на Столичния булевард „Васил Левски“ №15-17, който е собственост на мургавия гангстер.

Луксозната 6изнес сграда бива завършена окончателно през пролетта на 2005 година, след като Киро Японеца платил 9 милиона лева на Плевнелиев чрез фирмата си „Фърст клас офис“ за баровската кооперация. Брокери пресмятат, че чистата печалба на държавния глава Плевнелиев от съвместната бизнес дейност с ромския наркобос надхвърля 1 милион лева. Хора от строителния бранш смятат, че президентът е застроил и друга бизнес сграда, която е собственост на Киро Японеца. Луксозния обект се намира на столичния булевард „Фритьоф Нансен“. Имотът бил на стойност почти 6 милиона лева. Близки до Японеца потвърдиха за сделката.

Кирил Кирилов - Киро Японеца

„Росен Плевнелиев бе представител на немската строителна фирма „Линдер” чрез дружеството „Ирис Интернешънъл“, на което бе управител. В периода 2002-2005 г. компанията на настоящия президент получава строителни поръчки за повече от 15 млн. лв. от Киро Японеца. Целта на ромския гангстер бе да ползва безупречната репутация на „Линдер“ в цял свят, за да може да продаде изгодно бизнес сградите си.

Не е ясно кой точно свърза Киро Японеца с Росен Плевнелиев, но е ясно, че и двамата спечелиха много от общата си дейност“, обясняват запознати с дружбата между президента и ромския бос.

Някои твърдят, че стопанинът на „Дондуков“ №1 и до днес поддържа близки отношения с Киро Японеца заради огромна услуга, която тарторът на гетото “Факултета“ свършил на държавния глава. Става въпрос за строежа на бизнес парка в „Младост“ 4. В периода 2004-2005 г. Кирилов използвал своето влияние в средите на ъндърграунда, за да спомогне за отчуждаването на имоти и окрупняването на парцела, върху който Плевнелиев вдигна бизнес парк „София“.

фамозният бизнес център „Сегабилдинг“ на столичния булевард „Васил Левски“ №15-17, който е собственост на Киро Японеца, е вдигнат от вече несъществуваща строителна фирма на Плевнелиев

Държавният глава бил толкова признателен на Киро Японеца, че заради него направил компромис и през есента на 2009 г. в качеството си на министър на регионалното развитие и благоустройство отменил предварителна своя заповед за събарянето на хотел „Дюн“ на Мая Илиева на Слънчев бряг, както и друг незаконен, в който Киро Японеца имал собственост.

Като министър Плевнелиев се прочу с това, че събори няколко етажа на къщи на бедни жители на Стария град в Несебър, но така и не посмя да прати багери, които да съборят хотелите на мафията, изникнали на първа линия на брега.

Политически наблюдатели твърдят, че една от причините Росен Плевнелиев да спечели толкова убедително президентските избори през есента на 2011-а е активното гласуване на роми за него.

На втория тур на изборите за държавен глава Плевнелиев буквално помля конкурента си Ивайло Калфин в циганските гета, а мнозина са склонни да вярват, че ромският вот в полза на кандидата на ГЕРБ не е бил заради харизмата на Бойко Борисов, а заради заповед, издадена от Киро Японеца за кого да се гласува.

Дългогодишното добро сътрудничество между сочения от МВР като подземен бос №1 на София Киро Японеца и Росен Плевнелиев е повод някои цинични политически наблюдатели да подмятат, че е възможно в близко бъдеще държавният глава да покани Киро Японеца на Консултативен съвет. Нищо, че само преди година от администрацията на президента си позволиха дискриминационно определение на ромската общност в страната, наречена в името на документ „мангали“.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *