Ромският бос Киро Японеца се укрива в Австрия

Киро Японеца

Ромският престъпен бос Ки­рил Кирилов – Японеца тихомълком  емигрира  от България и се установи в австрийската столица Виена, разкриха от обкръ­жението на мурга­вия гангстер.

 Близки на Киро Японеца твър­дят, че още в края на декември той се изнесъл от България заедно със синовете си и се настанил в къщата на свой братовчед, който от години живее в Австрия. През последните четири месеца Японе­ца се е прибирал в България само два-три пъти, докато синовете му почти всяка седмица взимат раз­стоянието Виена – София.

 Тайното бягство на Киро Япо­неца налива вода в мелницата на слуха, че циганският барон се страхува за живота си. Преживе­лият няколко покушения ромски бос за последно се прочу мина­лата есен, когато бушонира адвоката на „Октоподите„.

 Николай Велков, а впослед­ствие пусна жалба срещу него, че го рекетира за пари. Според обясненията на Киро Японеца в този заплетен казус, той нокаутирал Велков, след като пазарджишкият спекулант го заплашил, че пак ще го гърмят.

Адвокат Николай Велков

  Юмручната раз­правия между циган­ския барон и Николай Велков би могла да мине за кръчмарска свада, ако не бе ожес­точената гангстерска война, която от години водят Киро Японеца и Алексей Петров. Раз­бойниците враждуват още от средата на 90-те на миналия век, а Кирилов неведнъж е споделял пред ченге­тата, че и двата неус­пешни атентата срещу него са извършени от килъри на Трактора. Киро Японеца обвинява Алексей Петров и Филко Славов и за акцията на баретите в дома му през 2001 г., когато антимафиоти нахълтаха във „Факултето“ с мотив, че имението на ромския Адвокатът на „Октоподите“ Николай Вел­ков бе пребит от Японеца преди време бос е депо за дрога.

 Близки до Японеца разкриват, че през лятото на 2011 г. влия­телният ром бил предупреден, че Алексей Петров отново му е издал смъртна присъда. Трактора се вбе­сил, когато научил, че старият му враг сътрудничи на прокуратурата в процеса „Октоподите“. Официал­но Киро Японеца не е свидетел по делото срещу Алексей Петров, но мургавият гангстер насочил кри­миналистите към десетки прес­тъпления, извършени от бившия командос.

 Според информиран източник именно Киро Японеца е склонил Теменужка Кайлитска да свидетелства, че Трактора я рекетирал.

 Преди години бизнес дамата прехвърли 51 % от собствеността си в таксиметровата компания „Такси С Експрес“ на Марчело Джотолов,  след като Алексей Петров я заплашил с убийство.

 Побоят, който Киро Японеца нанесе над финансиста на „Ок­топодите“ Николай Велков, също е свързан с рекет на мафиотската шайка около Трактора. Преди го­дини Японеца бил притиснат да прехвърли терени по морето на  руснаците  Константин Циганов и Андрей Панпурин, които преди две лета бяха експулсирани от Бъл­гария. Впоследствие Кири­лов все пак успял да се договори с „братушките“ и даже инвестирал немалка сума пари в луксозните им курортни комплекси чрез свръзката  Николай   Вел­ков. Преди няколко месе­ца Киро Японеца предявил претенции към финансиста на „Октоподите“ за над 2 милиона лева. По каква точно схема е измамен и ограбен ромският бос, обаче остава загадка.

 Близки до Киро Японе­ца прогнозират, че той ще остане в Австрия поне го­дина, докато мине делото срещу „Октоподите“. Мур­гавият гангстер се опасявал, че Трактора може да му организира „активно мероприятие“ и да въз­буди съдебно производство срещу него и близките му по някое старо престъпление.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *