Рекетьорът от СИК Румен Данаилов – Гущера вече е на свобода!

Румен Данаилов със секретарката Ати и Божидар Стоилов

  Бившият рекетьор от СИК Румен Данаилов – Гущера е на свобода и продължава да работи с пълни обороти. Той беше арестуван през лятото на 2010 г. заедно със съпругата си, но вече е забравил за проблемите си с МВР и прокуратурата, защото разследването срещу него е спряно.

В същото време Гущера и обкръжението му продължават да регистрират фирми и да работят с разрешения на държавни институции. „Данаилов каза, че ще се оправи, и това стана. Още след като излезе от ареста, се срещна с високопоставени хора и се разбраха. Прекратиха следствието срещу него и сега е още по-силен от преди.

Иван Драшков покровителства рекетьора от СИК

Занимава се с внос и износ, има транспортни фирми, дори бившият министър Александър Цветков нещо сгази лука там и затова го уволниха“, разказва един от бившите му бизнес партньори.

Преди година и половина агент на ДАНС разказа как зам.-шеф и директор от ДАНС редовно се срещали с Гущера в офиса му, за да получават пари срещу покровителство. Днес и двамата не са на работа в системата, но схемата на Гущера продължава научихме от източници в родното ФБР. Той и съпругата му усилено работят по международни превози на стоки и имат тесни връзки с министерствата въпреки показния арест през 2010 г.

Младен Михалев - Маджо

Какво се случи тогава? 49-годишният днес Румен Данаилов е в обкръжението на Маджо, Маргина и Димата Руснака в началото на 90-те години. Той е бивш спортист в дисциплината бягане, затова освен като Гущера в ъндърграунда е известен и като Бегача.

В началото Данаилов е обикновен рекетьор в групировката, но постепенно се издига и започва да върти лихварство със свободните пари на сикаджиите.

В последните години се занимава основно с търговия и счетоводство. Разработван е години наред за източване на ДДС с фиктивни фирми. Според запознати мозъкът на врътките е съпругата му Деница.

През август 2010 г. изненадващо е арестуван, но после се оказва, че е станала голяма грешка, защото той има покровители високо във властта. По първоначалната информация след задържането му Гущера и фирмите, които контролира, са ощетили държавната хазна с над 5 милиона лева. Прибран е в ареста заедно с жена си и секретарката, но скоро са пуснати на свобода и разследването е прекратено.

Това не е случайно. През 2011 г. вербуваният за агент на ДАНС в групировката на Гущера Станислав Георгиев разказа потресаващи факти за срещите му с висши офицери от ДАНС.

Георгиев е работил при него като охрана и вместо държавата да го защити, го предават на разработвания обект. Хората, които има предвид, са Веселин Марков и Иван Драшков. Преди година те напуснаха службата, без да се разберат истинските мотиви.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Рекетьорът от СИК Румен Данаилов – Гущера вече е на свобода!"

  1. SS   31.01.2013 at 0:00

    Ще си намери и той майстора.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *