Разследвайте Бойко Борисов за СРС-то с “Мишо Бирата”!, настоя Слави Трифонов пред Главния прокурор

Слави Трифонов

  Слави Трифонов настоя в едно от последните си предавания главният прокурор Сотир Цацаров да започне разследване за скандала „Мишо Бирата“, както и за всички факти, свързани с миналото на бившия премиер, включително досието „Буда“.

Трифонов дори призова обвинител №1 да гостува в студиото му, за да отговори на куп въпроси, които по-голямата част от журналистите не задаваха през последните 4 години. Припомняме, че случаят „Мишо Бирата“ бе изваден на светло от журналисти. Пресата публикува стенограма от разговори между шефа на митниците Ваньо Танов, финансовия министър Симеон Дянков и заместника му Владислав Горанов.

Сотир Цацаров

Обществото бе разтресено най-много от диалог между Борисов и Танов, в който Бойко нарежда на шефа на митниците да спре проверка в пивоварна на Михаил Михов, когото нарича Мишо Бирата. Оказва се, че цехът тогава работи без лиценз, но премиерът е обещал нещо на бизнесмена. Борисов първоначално отрече да е водил такъв разговор. По-късно призна, че той се е състоял, но журналистите са го манипулирали, като са махнали негова нецензурна реплика отправена към Георги Първанов. По този повод заместник главният редактор на вестника Явор Дачков заведе дело срещу бившия премиер.

Михаил Михов - Мишо Бирата

Експертиза на авторитетната френска лаборатория „Липсадон“, която работи с тамошното министерство на правосъдието, потвърди, че диалозите са автентични.

Нито една институция в България, включително БАН, не посмя да направи това. Журналисти пуснаха разговорите в Брюксел пред евродепутати. През цялото това време сме настоявали истината за връзката на Борисов и Мишо Бирата да излезе на светло.

Това може да стане само с разследване, разпоредено от главния прокурор. Бойко Борисов е длъжен да отговори на много въпроси, свързани със скандала, още повече че самият Михаил Михов бе открит мъртъв скоро след разкритията в хотел в Правец.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Разследвайте Бойко Борисов за СРС-то с “Мишо Бирата”!, настоя Слави Трифонов пред Главния прокурор"

  1. Ivancho   01.03.2013 at 20:54

    Славчоо, чийто гъз вече да лижеш, всички разбрха ,че си фурнаджийска лопата и нагаждач. Срам за българския род!

    Отговор
  2. Ivancho   01.03.2013 at 20:55

    Славчоо, чийто гъз вече да лижеш, всички разбраха ,че си фурнаджийска лопата и нагаждач. Срам за българския род!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *