Разкритие: Спонсор на Цв. Цветанов дал подкуп на самоубилия се Ахмед Емин!

Цветан Цветанов

  Родната полиция на Цветан Цветанов, възпята от чучулигата на властта Веселин Маринов, е готова да покрие всякакви зулуми и далавери срещу заплащане. Доказателство за това е безметежният живот на смолянския тарикат Васил Паров. С договор за дарение №19749 ОТ 28.04.2006 г. чрез фирмата си ЕТ „Васил Паров – Парис“ търговецът на строителни материали всеки месец си откупува спокойствие от МВР – Смолян срещу 1906 лева месечно. Така Паров весело си живее при две правителства – на тройната коалиция и на ГЕРБ.

Паров се представя за лобист от най-висок ранг и постоянно парадира в планинския град с връзките си сред политици, магистрати и видни представители на криминалния контингент. Така контактите му го отвеждат при една от най-влиятелните фигури в ДПС – Ахмед Емин.

Васил Перов

По това време Емин е началник на политическия кабинет на Ахмед Доган и се ползва с пълното доверие и всички протекции на Сокола. Васил Паров е получил информация, че от ДПС зависи кой ще се уреди да купи имотите на военното поделение в смолянския квартал „Устово“. Тръжната цена на имотите е десетократно по-ниска от пазарната, а Паров вече имал готови купувачи от чужбина, на които да ги препродаде и да спечели. Пред двама свидетели пишман бизнесменът дава на Ахмед Емин подкуп от 500 хил. евро на ръка, срещу което получава обещанието да спечели търга. Впоследствие обаче висшият функционер на ДПС не успява да пребори конкуренцията за поделението в „Устово“ и го урежда да купи апетитен парцел в квартал „Райково“ с площ от 6367 кв. метра за цената от 200 хил. лева. Теренът е с одобрен подробен устройствен план за изграждане на магазин, административна и битова сграда с 30 апартамента. При инвестиции от 600 хил. евро, включващи подкупа, Паров иска близо 4 милиона лева за имота. Мистериозната смърт на Ахмед Емин обаче отнася в отвъдното всички пикантни подробности по сделката с бизнесмена лобист.

Протекциите на Ахмед Емин обаче са само част от мрежата която Васил Паров опитва да изгради сред политическия елит в Смолян и страната. Той постоянно парадира с връзките си с магистрати, депутати, министри, кметове и местни лидери на партии. Хвали се, че можел с един пръст да мести влиятелни хора от ДПС, ГЕРБ, БСП, както и депутата – борец за справедливост Яне Янев. Във всички случаи крайната цел е да бъде завлечен някой и от това да се спечелят добри пари.

Ахмед Емин

Обикновено успива жертвата, а после я захапва изненадващо и опитва да я изяде. „Той се е превърнал в сериен измамник, който търгува с влияние и точи всичко живо“, коментират съграждани на Васил Паров, които вече са му сърбали попарата. Единствено полицейският чадър в две правителства засега му помага да не е в затвора. Осъждан е многократно за фалшифициране на документи, лъжесвидетелстване в съдебно заседание, както и за потвърждаване на неистина по член 290. Запорирани са сметките на някои от фирмите му.

Васил Паров обаче е дързък, когато реши да преследва целите си.

В Смолян като легенда се носи разказът как бившата кметица Дора Янкова го изгонила от кабинета си, когато лобистът опитал да й даде солидна петцифрена сума рушвет на ръка за спечелване на обществена поръчка. Преди време опитал да подкупи и председателя на общинския съвет в Девин Хюсеин Хаджийски. Целта била да се домогне до вакъфските имоти в планинския град, до които имал складове. Планът му обаче удря на камък и Хаджийски дискредитира лобиста.

Мечтите на Васил Паров да стане един от крупните бизнесмени в Родопите минават през свързването му с управляващите.

Последните домогвания на физическия двойник на социалния министър Тотю Младенов са да се вклини сред елита на ГЕРБ. Това не изглежда особено трудно постижение с оглед на кадровата политика на Цветан Цветанов. Така Васил Паров смята, че си осигурява двойно подсигуряване.

Но обвързването с ГЕРБ днес е като да си купиш фабрика на 8 септември 1944 година.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *