Разкритие: Вижте как Цветан Цветанов доведе България до шоковите цени на тока!

Цветан Цветанов не обръща внимание на информацията в документа

  Получихме от достоверен източник скандална справка за нерегламентиран износ на електрическа енергия от България, което доведе до шоковите цени на тока. Тя е била разработена през 2011 година от екип преподаватели от Академията на Министерството на вътрешните работи, оглавяван от доц. Николай Николов. В групата са включени някои от най-добрите експерти, сред които и бившият шеф на АЕЦ „Козлодуй“ Йордан Йорданов.

Справката е изпратена до Цветан Цветанов и неговия заместник Веселин Вучков. Двамата не само не се съобразяват с направените изводи, но съзнателно я прикриват.

От справката става ясно, че в перида 2008-2011 година нерегламентираният износ на електрическа енергия е с около 6 500 000 мегавата повече от нерегламентирания внос. Елементарно изчисление показва, че при цена 50 евро за мегават загубата за държавата е 320 млн. евро, или 640 млн. лв. Тъй като порочната практика е продължила и през следващите години, загубите до 2013 г. са достигнали 1 млрд. лв.

„Налице е възможност за извършване на злоупотреби. Тенденцията за увеличаване на нерегламентирания износ спрямо вноса през 2011 година (близо 150% ръст спрямо 2008 г.) потвърждава една такава възможност“, пишат в справката експертите още през 2011 г. Те препоръчват на МВР да направи проверка и да поиска официална информация от чуждестранните системни оператори за вноса и износа на електроенергия. Настояването им остава без никакви последствия.

Цените на тока вървят нагоре, защото порочната схема продължава да действа. Според нея при свободното договаряне от обществения доставчик на продажна цена, която е по-ниска от изкупната, държавата губи огромни суми. Нанесените щети се покриват от всички българи, за които стана непосилно да си плащат сметките. Те излязоха на протести, а бунтовете бяха окървавени.

Веселин Вучков

Веселин Вучков, който заедно с Цветан Цветанов прикрива скандалната справка, е човекът, който винаги е бил използван като бушон от бившия вътрешен министър, научихме от отлично информирани източници от МВР. В редакцията разполагаме с доказателства, които можем да предоставим, че тъкмо Вучков е подписвал разрешенията за нерегламентираните подслушвания, които взривиха държавата.

За да му осигури имунитет и да прикрие далаверите, които е вършил заедно със заместника си, Цветанов го включва в една от листите на ГЕРБ за предстоящите избори.

Още сензации:

loading...

3 Отговора за "Разкритие: Вижте как Цветан Цветанов доведе България до шоковите цени на тока!"

  1. Даниела Карагъозова   07.05.2013 at 7:48

    Само хора ,който не мислят и разсъждават могат да повярват на подобни писания.Жалко за малкото свесни българи,останали в тази държава,че ще дойдат пак да ги управляват комунисти.

    Отговор
    • kkkk   20.06.2013 at 14:33

      Май ти си от тия дето не мислят и не разсъждават,защото си калинка-кратунка.

      Отговор
  2. Добрева   07.05.2013 at 14:23

    Лайно миризливо си ADMIN1… с миризливите си от диария писания!!! Върви в Ада Сатана !!!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *